Rakip Konya hedef 3 puan

Güncelleme Tarihi:

Rakip Konya hedef 3 puan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 14:55

Yeni sezona Antalyaspor yenilgisi ile başlayan kırmızı-siyahlılar, bunu telafi etme peşinde. Eryaman Stadı’nda bugün saat 13.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in ikinci haftasında bugün İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek. Başkent temsilcisi, ilk maçında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor’a 2-0 yenilerek sezona kötü başlamıştı. Kırmızı-siyahlılar, bu yenilgiyi telafi etmeyi amaçlıyor. Rakip İttifak Holding Konyaspor, ilk haftayı maç yapmadan geçmişti. Gençlerbirliği’nin 39 yaşındaki çalıştırıcısı Mert Nobre de teknik direktörlük kariyerindeki ilk galibiyetini elde etmeyi amaçlıyor. Gençlerbirliği, gelecek haftayı bay geçeceğinden bu müsabakada alınacak sonuç ayrı bir önem taşıyor.

SON ÜÇ MAÇI DA KAZANDILAR

Gençlerbirliği, Konyaspor’u konuk ettiği son üç Süper Lig maçında ikişer gollü galibiyetler aldı. Konyaspor ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Gençlerbirliği, rakibini Kasım 2006’dan bu yana üst üste iki kez mağlup edemiyor.
Konyaspor, Süper Lig tarihinde Gençlerbirliği deplasmanında çıktığı 17 maçın sadece birini kazanabildi (4 beraberlik - 12 yenilgi)
Süper Lig’de üç maçtır gol atamayan Gençlerbirliği, Aralık 2015’ten bu yana dört maçlık bir gol hasreti yaşamıyor.
Geçen sezonun son deplasman maçında Trabzonspor’u 4-3 mağlup eden Konyaspor, üst üste iki dış saha galibiyetini en son Eylül 2018’de aldı.

KARTAL GENÇLER’E TERS GELİYOR

2010-2021 Süper Lig sezonunun ilk haftasında en düşük gol beklentisinde kalan takım Gençlerbirliği oldu. Kırmızı-siyahlı ekibin yeni transferi Diego Angelo, 2013-2014 sezonundan bu yana iki gol attığı tek Süper Lig maçını Konyaspor’a karşı oynadı (Ağustos 2018)
Konyaspor’un Süper Lig’de Gençlerbirliği’ne attığı son beş golün üçünde Nejc Skubic’in doğrudan katkısı var (2 gol - 1 asist)
2009-2010 sezonundan bu yana Gençlerbirliği’ni çalıştıran teknik direktörler (geçici olarak göreve gelenler hariç) Süper Lig’de çıktıkları ilk iç saha maçlarında sadece bir yenilgi aldı (9 galibiyet - 4 beraberlik)
Konyaspor’un yeni teknik direktörü İsmail Kartal, bir önceki takımı Çaykur Rizespor’un başında çıktığı ilk Süper Lig maçında da deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşmış ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Kadrolar:

Haberin Devamı

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

Nordfeld
Johahsson
Toure
Angelo
H.İbrahim
Candeias
Furman
Berat
Soner
Sio
Stancu

Teknik Direktör: Mert Nobre

Konyaspor:

Sehiç
Skubic
Uğur
Anicic
Alper
Ömer Ali
Huarto
Jevtovic
Guilherme
Milosevic
Eduok

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Stat: Eryaman
Hakem: Mustafa Öğretmenoğlu
Saat: 13.30
Yayın: Bein Sport

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!