Pursaklar'da en lezzetli yemekler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Pursaklarda en lezzetli yemekler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 16:52

Pursaklar'da en lezzetli yemekler yarıştı

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA, (DHA)- PURSAKLAR Belediyesi’nin ve Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (ANPADER) düzenlediği Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasında birbirinden lezzetli yemekler jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yarışma için yapılan yemekleri kendi elleriyle basın mensuplarına ikram etti.

Pursaklar Kız Meslek Lisesinde, Pursaklar Belediyesi ve ANPADER ortaklığında düzenlenen yemek yarışmasında ev hanımları yaptıkları yemekler ile yarıştı. Yapılan yemekleri değerlendiren Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) jüri üyeleri yarışmayı kazananları Pazar günü düzenlenecek olan Uluslar Arası Kedi Güzellik Yarışmasında açıklayacaklarını söyledi.

HER KATEGORİ EŞİT ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR

TAŞPAKON Bilim Kurulu Başkanı Çağla Özer yarışmacıları dikkatle izleyerek değerlendirmede bulundu. Çağla Özer, “Değerlendirme kriterlerimiz kategorilerimiz arasında değişmez. Her zaman her kategori eşit şekilde değerlendirilir. Biz bütün yemekleri bu kriterler üzerinde değerlendirerek yarışmanın ödül törenine geçmeden önce yarışmanın sıralamasını belirliyoruz” dedi.

TÜRK MUTFAĞININ ANA TEMALARI YARIŞIYOR

ANPADER Başkanı Mahmut Dolmacı yapılan yemeklerin Türk Mutfağının ana temalarını yansıttığını dile getirdi. Dolmacı, “Osmanlı mutfağını çok seviyorum, Antep mutfağının ustasıyım fakat burada esas aşçılar yarışıyor. Türk mutfağının ana temaları analarımız yarışıyor. En iyi yemeklerin burada çıkacağını biliyorum çünkü ev hanımlarından çok güzel yemekler ortaya çıkıyor. Yeni neslin çocuklarına bu yarışmaların çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

SELÇUK ÇETİN HABERCİLERİ UNUTMADI

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yarışmaya katılımda bulundu. Yapılan yemekleri değerlendiren Çetin, çekim yapan habercilere, yarışmada yapılan tatlılardan kendi elleri ile ikram etti. Çetin, ”Bu ve buna benzer faaliyetler ile unutulmaya yüz tutan yemeklerimiz ortaya çıksın. Azerbaycan’dan gelen hemşehrilerimiz kardeşlerimiz var onlar da imkanımız olsa bizde yemek yapsak dediler. Azeri kardeşlerimiz yarışmamızı duyunca ülkelerinden çıkıp geldiler. Hatta imkanımız olsa bizde yemekler yapabilsek diye istekte bulundular” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!