Prostata ‘nano bıçak’

Güncelleme Tarihi:

Prostata ‘nano bıçak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 14:30

Orta yaş üzeri her iki erkekten birinde görülen prostat kanserinde Türkiye’de ilk kez ‘Nano Knife’ uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Lütfi Tunç, “Bu yöntemle erkeklerin cinsel fonksiyonları bozulmuyor” dedi.

Haberin Devamı

Orta yaş üstündeki erkeklerin yarısından fazlasında görülen prostat hastalığında yeni uygulanan ‘Nano Knife’ yöntemiyle, erkeklerin cinsel fonksiyonları bozulmadan tedavi imkanı sağlanıyor. Acıbadem Hastanesi Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi sorumlusu Konsultan Hekim Prof. Dr. Lütfi Tunç’un Türkiye’de ilk kez uygulandığını söylediği işlemi Hürriyet Ankara görüntüledi.
Nano Knife işleminin küçük prostat kanserlerinin tedavisinde uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Tunç şu bilgileri verdi:

DÜŞÜK RİSKLİ TÜMÖRLERDE

“Patolojik değerlendirme sonucunda, hastada ‘klinik anlamsız tümör’ denilen küçük hacimli düşük riskli bir tümör tespit edilirse hastaya takip veya ‘Nano Knife’ işlemi önerilir. Bu işlem hastalığı bir süre durduran ve asıl tedaviye zaman kazanılmasını sağlayan bir yöntemdir. Gerekli eğitimler Urologische Privatpraxis Heidelberg, Almanya’da alındı. Bu yöntemi Türkiye’de ilk kez uyguladık.

Haberin Devamı

KONTROL YAPTIRILMALI

Hastalarda gerekli tanı araçları kullanılarak doğru teşhis yapılması önemlidir. 45 yaşından sonra tüm erkek hastaların, şikayetlerin oluşmasını beklemeden prostatla ilgili kontrol yaptırması önemlidir. Prostatla ilişkili hastalıkların birbirinden farklı tedavi şekilleri vardır. Bu sebeple en başından doğru tarama yöntemleriyle doğru tanı koyulması ve hasta için en doğru tedavi seçeneğinin belirlenmesi çok önemlidir.”

MESANE KORUYUCU TEKNİK: HOLEP

Öte yandan hastalar Holmium lazer ile prostat enükleasyonu (HoLEP) cerrahisine yönlendirilirler. HoLEP, prostat büyümesi cerrahisinde çok başarılı bir yöntem olarak kabul ediliyor. Bu yöntemde kullanılan 120w’lık holmium lazer, yüksek teknolojik bir alt yapı gerektirdiğinden ülkemizde Ankara Acıbadem Hastanesi’nde uygulanıyor.”

Prostata ‘nano bıçak’

Ameliyata Prof. Dr. Theo Reijcke, Prof. Dr. Lütfi Tunç, Prof. Dr. Hakan Özdemir (Radyoloji) ve Üroloji Uzmanı Dr. Eymen Gazel de eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!