Polatlı'dan Dünya birinciliğine

Güncelleme Tarihi:

Polatlıdan Dünya birinciliğine
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 09:51

Polatlı'dan Dünya birinciliğine

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- BİLKENT Cyberpark'taki ofislerinde uzun zamandır müzik yazılım programı üzerinde çalışan Bülent ve Levent Bıyıkoğlu kardeşler ile Gerçek Dorman'dan oluşan ekip, büyük bir başarıya imza atarak dünya birincisi seçildiler.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu Polatlılı Mühendis Bülent Bıyıkoğlu, kardeşi Levent Bıyıkoğlu ve Gerçek Dorman'ın sahibi olduğu KV331 yazılım firması, dünyaca ünlü sanatçıların kullandığı müzik enstrümanı yazılımı alanında büyük bir başarıya imza attılar. 2012 yılında dünya üçüncülüğünü kazanan Bülent Bıyıkoğlu, bu kez rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti. Müzik teknolojileri alanında dünyanın en önemli web sitesi olan Music Radar'ın okuyucuları arasında her yıl düzenlediği 'Dünyanın en iyi müzik yazılımı' anketinde SynthMaster adlı müzik yazılımla dünya birinciliğini elde eden ekip adına konuşan Mühendis Bülent Bıyıkoğlu, 'Bu başarı, sektörde bir Türk markası olarak hepimizi gururlandırdı' dedi.
DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KULLANIYOR
SynthMaster yazılım programını daha önce dünyaca ünlü sanatçılar Britney Spears, Katy Perry, Rihanna gibi sanatçılar kullanmışlardı. Bülent Bıyıkoğlu, Windows MacOSX iPad ve iPhone için uyumlu hale getirdikleri yazılımın ayrıca, ünlü filmlerin müziklerini yapan Hans Zimmer, Armin van Buuren, Avicii, Tiesto, Martin Garrix, Zedd, Axwell, Cem Yılmaz, Rahman Altın, İskender Paydaş, Bedük ve Emrah İş gibi dünyanın ve ülkemizin önde gelen sanatçıları tarafından da kullanıldığını açıkladı.
AMERİKA'DA UZUN YILLAR ÇALIŞTI
Polatlılı Mühendis Bülent Bıyıkoğlu, yazılım alanında Amerika'da uzun süre çalışmalar yaptığını açıkladı. Sektörde birinciliği elde eden ilk ve tek Türk firması olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bıyıkoğlu, “SynthMaster müzik yazılım programı daha çok gelişmiş ülkelerde kullanılmaktadır. Dünya birinciliği sadece bizim için değil, ülkemiz açısından önemli bir marka değeri oluşturmaktadır. Marka değeri yüksek olan bir ürün ise hem ekonomik açıdan hem de prestij açısından anlamlı bir kazanımdır. Bu açıdan da ekip arkadaşlarımla birlikte çok sevinçliyiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!