Polatlı’nın hedefi en kaliteli buğday

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’nın hedefi en kaliteli buğday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 00:00

Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, çiftçilere kaliteli ürün yetiştirmelerini tavsiye ederken, "Buğday, stratejik olduğu gibi enerjik bir ürün haline geldi. Polatlı olarak Türkiye’nin en kaliteli buğdayını üretmemiz gerekiyor. Süne mücadelesinde araç, yakıt, personel gibi bahaneler öne sürülmemeli. Eğer böyle bir sıkıntı olacaksa, biz borsa olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız" dedi.

Ankara İl Tarım Müdürlüğü, hububat zararlısı süne mücadelesi için ilk toplantısını Polatlı Ticaret Borsası’nda yaptı. İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu, Ankara ve ilçelerinde süne mücadelesi için 2 ziraat mühendisi ve bir şoförden oluşan 3’er kişilik 29 ekip oluşturduklarını söyledi.

Araç gereç ve personel konusunda hiçbir eksiklerinin bulunmadığını belirten Mustafa İslamoğlu, Ankara genelinde 53 bin kayıtlı çiftçi bulunduğunu, bunun 12 binin ise Polatlı’da olduğunu söyledi. Dolayısıyla süne mücadelesi için oluşturulan 29 ekibin 7’sinin Polatlı’da sürvey (süne oranı tesbiti) çalışması yapacağını belirtti. İl Müdürü İslamoğlu, tüm köyleri tek tek inceleyeceklerini, ilaçlama yapılması gereken alanların muhtarlık aracılığı ile köylere duyurulacağını belirtti.

Kaliteli ürün, yüksek fiyat

Toplantıda konuşan Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, çiftçilere kaliteli ürün yetiştirmelerini tavsiye etti ve bunun yolunun da süne ile mücadelenin başarılı şekilde yapılmasına bağladı. Kuraklık olmasına karşın 2007 yılında Ticaret Borsası’nda, Türkiye’deki fiyat ortalamasının yüzde 20 fazlasıyla ürün satıldığını, bunun da ilçe ekonomisine 40 milyon YTL kár sağladığına işaret eden Toplu, "Buğday, stratejik olduğu gibi enerjik bir ürün haline geldi. Polatlı olarak Türkiye’nin en kaliteli buğdayını üretmemiz gerekiyor. Süne mücadelesinde araç, yakıt, personel gibi bahaneler öne sürülmemeli. Eğer böyle bir sıkıntı olacaksa, biz borsa olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız" dedi.

Tarlamı yahudilere satarım

Polatlı Ziraat Odası Başkan Vekili Halis Yargıç ise oldukça sert bir konuşma yaptı. Yargıç, şunları söyledi: "Süne mücadelesi Polatlı’da başarılı oluyor, Türkiye’nin en büyük ve kaliteli borsası Polatlı’da. Biz ağaç dikmiyoruz, var olanları da kesiyoruz. İl Tarım Müdürlüğü Polatlı’ya 30 bin keklik sözü verdi, ama söz yerine gelmedi. Ağaç ve keklik süne zararlısının düşmanıdır. Biz köylüler olarak ağacı kesmek yerine dikmeliyiz. Başka türlü bunun önüne geçemeyiz. Kendi adıma konuşuyorum, eğer bunu da beceremezsek, tarlalarımı Yahudilere satar, çiftçiliği bırakırım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!