Piyanonun kardeş olmayan ikilisi

Güncelleme Tarihi:

Piyanonun kardeş olmayan ikilisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 01:36

Müzik dünyasının başarılı ikilisi Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, 2008 yılında kurdukları Duo Blanc&Noir ile yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konser verdi. Uluslararası pekçok başarı elde eden Şekeranber ve Çetiner’in en büyük özelliği ise diğer ikililer gibi kardeş ya da ikiz olmamaları.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları piyano bölümüne Namık Sultonov’un öğrencisi olarak giren Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, 2008 yılında Duo Blanc&Noir ismiyle bir ikili oluşturdu ve konserler vermeye başladı. 2012 yılında Stuttgart Devlet Konservatuarının iki piyano yüksek lisans bölümünde dünyaca ünlü piyano duo Stenzl kardeşlerin sınıfına kabul edilen ikili, İtalya’da “Grand Prize World Music Yarışmasında” jüri özel ödülü aldı. Bu başarının ardından birçok Avrupa kentinde uluslararası festivaller katılarak konserler veren Şekeranber ve Çetiner, 3 kez Uluslararası Lozan Müzik Festivaline davet edildi.

TEK TÜRK PİYANO İKİLİSİ

Piyano ikilisi olarak kendilerini diğer meslektaşlarınızdan ayıran özelliklerle ilgili olarak, “Dünyada piyano ikilileri, genelde ya kardeşlerden ya da ikizlerden oluşmakta, biz bu noktada onlardan ayrılıyoruz ve bu da insanların dikkatini çekiyor. Almanya Stuttgart’da bitirmek üzere olduğumuz İki piyano yüksek lisans yapan tek Türk piyano ikilisiyiz” dedi.

Haberin Devamı

KLASİK BATI İLE TÜRK KÜLTÜRÜ BİRARADA

İlk cd kayıtlarını gerçekleştiren ikili, “Çok heyecanlı aynı zamanda huzurlu bir süreçteyiz. Uzun zamandır planlanan ve üzerinde çok emek harcadığımız bir çalışmanın bu kadar olumlu eleştiriler alması bizi çok mutlu etti. CD’nin en büyük özelliği; klasik batı müziği ile bizim kültürümüze ait melodilerin aynı albümde toplanması oldu. Dinleyiciler, Mozart’dan Fazıl Say’a kadar farklı stilleri dinleme şansını yakalayabilirler. Ayrıca Fazıl Say’ın Kara Toprak eserini ilk defa İki piyanoya uyarlayarak çalma ve kayıt etme şansını yakalamış olmamız da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!