Pist açıldı ders başladı

Güncelleme Tarihi:

Pist açıldı ders başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 14:16

Pandemi nedeniyle 2 yıldır kapalı olan ‘Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Pisti’nde yenileme çalışmaları tamamlandı ve eğitimler başladı. Teorik eğitim ardından piste çıkan anaokulu öğrencileri, uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. 

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), pandemi nedeniyle 2 yıldır kapalı olan ‘Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Pisti’ni yenileyerek hizmete açtı. Kurtuluş Parkı içindeki Trafik Eğitim Pistinde düzenlenen ilk eğitim, Hürriyet İlkokulu’ndan gelen 20 kişilik anaokulu öğrenci grubuyla başladı. Teorik eğitimin ardından pisteki uygulamalı eğitime katılan öğrenciler; karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kuralları, yaya geçidi ve okul geçidinde nasıl davranacaklarını, trafik ışıklarını, alt geçit, bisiklet yolu ile emniyet ve oto koltuk kullanma kurallarını öğrendi. Eğitimlerin çocuklar üzerinde kalıcı bir birikim sağladığını vurgulayan ABB Trafik Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu Selda Kankan, şu bilgileri verdi:

Pist açıldı ders başladı


YILLIK 4 BİN ÖĞRENCİ

“Ankara’nın dört bir tarafındaki okullardan gelen çocuklarımızı ağırlamak için hazırız. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak 2 sınıf öğleden önce, 2 sınıf da öğleden sonra olmak üzere günde 4 kez öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Yıllık ortalama 4 bin civarında öğrencimizi misafir ediyoruz. Bizim buradaki hedefimiz çocuklarımızda okullarında öğrendiklerine ek olarak trafik konusunda bilinç oluşturabilmek ve bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamak.”

HERKESİN TRAFİK KURALLARINA UYMASINI İSTİYORUM

Hürriyet İlkokulu’ndan gelen 5-6 yaş grubundaki minikler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Pist açıldı ders başladı


*Doğa Turgan: “Yaya geçitlerini nasıl kullanmam gerektiğini, üst geçitleri ve trafik kurallarını öğrendim. Akülü arabayla trafik kurallarını daha yakından öğrendim.”

Pist açıldı ders başladı


*Esila Eren: “Bu eğitimle trafikte asıl davranmamız gerektiğini anlattı öğretmenimiz. Akülü arabalarla eğlenceli zaman geçirdim.”

Pist açıldı ders başladı


*Miray Esen: “Bugün çok güzel bilgiler öğrendim. Yaya üst geçidinin çok önemli olduğunu gördüm. Herkesin trafik kurallarına uymasını istiyorum.”

Pist açıldı ders başladı


*Ceren Türkmen: “Trafik ışıklarında kırmızı yanınca durmayı ve yeşil yanınca geçmeyi öğrendim. Trafikle ilgili bir sürü bilgi edindim.”

ORTAK TALEP EN KISA ZAMANDA AÇILMASIYDI

Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Pisti, Hürriyet Ankara Okur Köşesi’nde sıkça gündeme gelmişti. Okurumuz Umut Özkan 21 Eylül 2020’de, ‘Trafik Eğitim Merkezi’nin kapalı olduğunu, “Bir bekçi koymuşlar, gece geliyor, bekliyor ve gidiyor. Atıl durumdaki Trafik Eğitim Merkezi’nin yenilenmesi ve tekrar çocuklara trafik eğitimi verilmeye devam edilmesi gerekir” demişti. Leyla Demir adlı okurumuz ise geçen temmuz ayında, “Kurtuluş Parkı’ndaki trafik eğitim pisti için de çalışmalara bir an önce başlansın” talebinde bulunmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!