Pilates erkek işidir

Güncelleme Tarihi:

Pilates erkek işidir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Madonna, Russel Crowe, Nicole Kidman gibi dünyaca ünlü yıldızların pilates eğitmeni Michael King, Ankara’ya geldi. Bir hafta boyunca RenewaClub’da eğitmenlere ve üyelere pilates dersi veren King, pilatesin bilindiğinin aksine erkekler için hazırlanan bir program olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Michael King, RenewaClub’da eğitmenler ve üyelere pilates eğitimi vermek için bir haftalığına Ankara’ya geldi. Ünlü eğitmen, Türkiye’de 2002’de başlayan pilatesin oldukça geliştiğini ve çok iyi eğitmenler olduğunu ifade etti. Herkesin farklı bir vücut yapısı olduğunu ve bu yüzden grup derslerinden ziyade kişisel derslerin daha faydalı olacağını anlatan King, “Grup egzersizi aslında çok iyi değil çünkü sonuç almak için daha uzun süre gerekiyor” dedi.

VÜCUDU DENGEYE SOKUYOR

Michael King, pilatesin kadınlardan daha çok erkekler için olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Çoğu yerde olduğu gibi Ankara’da da pilatesin kadınlar için olduğu biliniyor ama pilates erkekler için oluşturulan bir sistem. Pilatesi geliştiren Joseph Hubert Pilates, bir boksördü. Pilates bir sistem. Gün içinde yaptığınız aktiviteleri ve sporu daha iyi hale getirmek için yapılan bir sistem. Farklı kas gruplarını çalıştırıyor. Dünyadaki profesyonel sporcuların hepsi pilates yapıyor. Pilates, sporu daha verimli hale getiriyor. Vücudu dengeye sokuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!