PERSAN fuarda perlit madenini tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

PERSAN fuarda perlit madenini tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 00:00

Atatürk Kültür Merkezi’nde yarın başlayacak Yapı Fuarı, Erzincan’ın en önemli yer altı zenginliklerinden olan doğal perlit madenini yapı elemanlarına dönüştüren PERSAN firmasını ağırlıyor.

Toplam 32 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisleri ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan PERSAN firmasından yapılan açıklamada, "Tesislerin ilk etabı olan ve 2007 yılında tamamen yenilenen Perlit Kiremit, Yer ve Duvar Kaplama Elemanları Fabrikası tam otomatik ve yıllık 2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahiptir" denildi.

35 yıllık perlit tecrübesini perlit yapı elemanlarına aktaran firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Düzgün Ürün, Erzincan Mollaköy’de bulunan Doğal Perlit madeninin özellikleri şöyle sıraladı:

"Perlit yüzde 73-75 SiO2 ve yüzde 12-18 arası Al2O3 içeren volkanik doğal bir madendir. Doğal perlitin birim hacim ağırlığı kuru olarak 1100 - 1200 kg/m3’tür. Diğer agregalara göre yüzde 40-50 daha hafiftir. Hafif olduğu için binaların ölü yükünü azaltır. Dünya Perlit Enstitüsü yayınlarında perlit elemanlarının donma ve çözülmeye karşı mukavemetlerinin geleneksel yapı elemanlarına karşı yedi kat daha iyi olduğu belirtilmiştir. Doğal Perlit ile yapılan yapı elemanları (kiremit, yer/duvar kaplaması, tuğla, beton, hafif beton, v.b.) atmosferik koşullardan etkilenmez, çatlamaz, ısı yalıtımı yüksektir, hafiftir, zaman geçtikçe mukavemet kazanır, yüksek mukavemetlidir. Yapısal özellikleri nedeniyle kimyasal etkilere dayanıklıdır. Bakteri üretmez, küflenmez, yosun tutmaz, asit ve bazlara karşı dirençlidir. Konut çatı ve duvar kaplamalarında, binaları yazın serin, kışın sıcak tutar. Kullanım alanına göre yüzde 40-60 oranında yakıt tasarrufu sağlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!