Perakendeci krize rağmen büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Perakendeci krize rağmen büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, perakende sektörünün 2008 yılında 38 milyar dolar olan cirosunun bu yıl sonunda 40 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini, 2010’da ise 50 milyar dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

Songör yaptığı açıklamada, diğer sektörlerle mukayese edildiğinde ekonomik krize rağmen en hareketli sektörlerden birisinin perakendecilik olduğunu belirtti.

Sektörün 2009 yılında da istihdam oluşturmaya ve büyümeye devam ettiğini ifade eden Songör, “Yatırımların devam ettiğini görmek sevindirici, ancak yine de beklenen seviyede değil. Gıda perakendeciliği dışında özellikle beyaz eşya, giyim ve konfeksiyonda ciddi sıkıntılar var” diye konuştu.

Perakendecilik sektörünün Türkiye ekonomisinin aynası olduğunu vurgulayan Songör, şunları kaydetti:
“Sektörümüzün en önemli problemi planlı gelişememe. Planlı gelişerek, israfın ortadan kalkacağı bir yapılanma sektörümüzü çok daha önemli yerlere getirecektir. Bununla beraber ülkemizin ekonomik kaynakları çok sınırlı ve bunu olabildiğince verimli kullanmamız gerekiyor. Sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı azaldı ancak halen devam ediyor. Bunu da en kısa zamanda halletmemiz gerekiyor. Perakendeciler olarak biz iyi şeyler yapmaya gayret ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!