Pazartesi’den itibaren başkentte simit 7 TL

Güncelleme Tarihi:

Pazartesi’den itibaren başkentte simit 7 TL
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 15:55

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın başkentte simidin 7 TL’den satılması yönünde Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) ‘Birlik Ücret Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu’na sunduğu teklif onaylandı. 23 Ocak Pazartesi itibarıyla başkentte 100 gram simit 7 TL’den satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, ocak ayının başında 90 gram simidin 7 TL’den satılması için ANKESOB ‘Birlik Ücret Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu’na ‘karara bağlanması yönünde’ teklif sunduklarını hatırlatarak, “90 gram üzerinden sunduğumuz teklifte güncellemeye giderek gramajı arttırdık. En azından vatandaşın biraz da olsa karnını doyurabilmesi için gramajı büyüterek 100 gram yaptık. Biz fiyat artışı talep ederken bunun gerekçelerini de belirtiyoruz. En büyük gerekçemiz ise işçilik, doğalgaz, elektrik gibi girdi maliyetlerinin yanı sıra susam başta olmak üzere simitte kullanılan malzemelerde yaşanan fiyat artışı” dedi.

Pazartesi’den itibaren başkentte simit 7 TL

Haberin Devamı

UYGUN FİYAT YİNE ANKARA’DA

Delibaş, geçen ay Bursa’da simidin 7,5 TL’den satılmaya başladığını da belirterek, “Şu an Bursa ve Kocaeli simidi 7,5 TL’den satıyor. Bu anlamda en uygun simit yine de Ankara’da satılacak” ifadelerini kullandı.

Pazartesi’den itibaren başkentte simit 7 TL


4 OCAK 2023

Hürriyet Ankara, Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın başkentte 5 TL’ye satılan simidin 7 TL’ye satılması için ANKESOB ‘Birlik Ücret Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu’na ‘karara bağlanması yönünde’ yazı göndererek talepte bulunduğunu ‘SİMİDE ZAM KAPIDA’ başlığıyla duyurmuştu.

BAKMADAN GEÇME!