Papağan Başkent’e konacak

Güncelleme Tarihi:

Papağan Başkent’e konacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

Başkent’ten çiğbörek yemek için Eskişehir’i ziyaret eden çok sayıda müşterisinin olduğunu ifade eden Papağan Çiğbörek’in sahibi Emine İbek, Başkent adreslerinin Bahçelievler 7’nci Cadde olacağını söyledi.

ESKİŞEHİR’de 27 yıldır hizmet veren “Papağan Çiğbörek” gelen yoğun talep üzerine yıllar sonra kent dışına açılma kararı aldı. Ankara, Antalya ve İzmir gibi şehirlere “çiğbörek” tadını ulaştırmak istediklerini ifade eden Papağan Çiğbörek’in sahibi Emine İbek, komşu kent olması nedeniyle açılımlarına ilk olarak Başkent’ten başlayacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde görücüye çıkan çiğbörek, festival süresi boyunca Başkentlilerin damak tadına sunuldu. Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen İç Anadolu Yemek Yarışması’nın hamur işi kategorisinde bir de birincilik elde eden “çiğbörek” Başkent Ankara’nın tercih ettiği damak tatlarının başında yer almaya başladı. Ankara’dan kalkıp sadece çiğbörek yemek için Eskişehir’e gelen çok sayıda müşterisinin olduğunu ifade eden Emine İbek, açılımı ilk olarak Ankara’dan başlatmak isteme sebeplerini ise şöyle anlattı:
Ankaralılar’ın bu tadı çok iyi bildiğinin biliyorum. Çiğbörek yemek için gelen çok sayıda müşterimiz var. Her defasında, ‘Artık Ankaraya da bir dükkan açın’ serzenişinde bulunuyorlar. Biz şu anda hızlı tren ile Başkent’e çiğbörek gönderiyoruz. Hatta kargo müşterilerimiz bile var. Gelen talebin yoğun ve Ankara’nın komşu kent olması nedeniyle açılımdaki ilk şubemizi buraya açmaya karar verdik. Umarım tüm Ankaralılar’ı Eskişehir’in bu yöresel tadıyla buluşturacağız.

27 yıllık gelenek

ESKİŞEHİR’de yerli ve yabancı çok sayıda turistin damak tadına hitap eden Papağan Çiğbörek, 1984 yılında Mustafa İbek tarafından kuruldu. İşletmenin uzun ömürlü olması nedeniyle “papağan” ismini koyan Mustafa İbek, 11 yıl önce vefat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!