Özlemle ve minnetle

Güncelleme Tarihi:

Özlemle ve minnetle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2021 22:41

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle andık. Saat 09.05’te başkent Ankara’da hayat durdu. Anıtkabir, ellerinde Türk bayrakları ve posterlerle gelen vatandaşların akınına uğradı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yılında da Ankara’da saygıyla anıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Resmî törenin ardından ziyarete açılan Anıtkabir ise bir kez daha ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle gelen vatandaşların akınına uğradı. Anıtkabir’deki hoparlörlerden Atatürk’ün 10’uncu Yıl Nutku’nun ses kaydı verilirken, nöbet değişimi sırasında askerlerin yaptığı seromoni ilgiyle izlendi. Anıtkabir’in yanı sıra kentin farklı noktalarında düzenlenen programlarla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıldı.

Özlemle ve minnetle

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Türk bayrakları ve çiçekler ile Atatürk’ün kabrini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Özlemle ve minnetle

Anıtkabir’de nöbet değişimi sırasında askerlerin yaptığı seromoni izleyenleri duygulandırdı.

Özlemle ve minnetle

Atatürk’ün mozolesine gelen genci yaşlısı binlerce vatandaş, mozoleye çiçek bıraktı, dua etti.

Özlemle ve minnetle


ANKARA’DA HAYAT 09.05’TE DURDU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da saat 09.05’te hayat, Ata’ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında, trafikte ve metro istasyonlarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Özlemle ve minnetle


AYNI SAYGI AYNI NÖBET

Haberin Devamı

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, dün bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’e gelmeden önceki 15 yıl boyunca geçici kabri olan Etnografya Müzesi’nde yaptıkları gibi saygı nöbetinde bulundu.

Özlemle ve minnetle


Seymenler, 10 Kasım 1953’te Ata’nın Anıtkabir’e nakledilen naaşının başında çekilen o fotoğrafta olduğu gibi, yine çember oluşturup büyük bir saygı ve sevgiyle Ata’sını andı.

Özlemle ve minnetle


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ve personeli ile anma programlarında bir araya gelerek çalınan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu ve kırmızı karanfiller bıraktıkları Atatürk büstü önünde İstiklal Marşı’nı okudu. Kent genelinde otobüsler başta olmak üzere billboardlar ‘O An:kara’ afişleriyle donatılırken, ANKARAY’da da bir dakika boyunca seferler durduruldu. Ayrıca Gençlik Parkı Büyük Sahne’de düzenlenen “Ata Türküleri” adlı konser düzenlendi.

Özlemle ve minnetle


ALTINDAĞ BELEDİYESİ

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara Lisesi’nde düzenlenen anma programına katıldı. Programa katılan öğrenciler günün anlam ve önemine dair gösteriler sergiledi.

Özlemle ve minnetle


ÇANKAYA BELEDİYESİ


Çankaya Belediyesi önünde gerçekleşen anma töreninde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Belediye personeli ve Çankayalılar, Ata’sına minnetini gösterdi. Belediye, okullardaki öğrencilere Anıtkabir maketi ve şiir kitabı armağan etti.

Özlemle ve minnetle


ETİMESGUT BELEDİYESİ

Etimesgut Belediyesi, anma törenlerinin ardından Yeni Bağlıca bölgesinde 50 bin metre karelik alana 2 bin 83 yetişkin ağaç dikerek ‘10 Kasım Hatıra Ormanı’ oluşturdu.

Özlemle ve minnetle


KEÇİÖREN BELEDİYESİ

Keçiören Belediyesi, Kalaba Kent Meydanı’ndaki anma töreninde 10 Kasım’a özel basımı yapılan tarihi gazeteyi vatandaşlara dağıttı. Belediyeye bağlı Gül Kreş Adası’nın minik öğrencileri de Atatürk’ü hatırlatan çeşitli gösteriler sundu.

Özlemle ve minnetle


MAMAK BELEDİYESİ

Mamak Belediyesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’ndeki anma töreninde Atatürk’ün hayatını konu alan barkovizyon gösterisi, öğrencilerin “Sonsuza Dek Atatürk” adlı şiirsel dinletisi ve tiyatral gösterisine ev sahipliği yaptı.

Özlemle ve minnetle


YENİMAHALLE BELEDİYESİ

Yenimahalle Belediyesi’nin programı, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın belediye önündeki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Belediye personeli ve vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Özlemle ve minnetle


PURSAKLAR BELEDİYESİ

Pursaklar Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’ndeki anma töreninde öğrenciler şiirler okudu, zeybek gösterisi gerçekleştirildi. Çocukların Atatürk’le ilgili hazırladığı sergi büyük beğeni kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!