Özelleştirme Melih Gökçek için yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme Melih Gökçek için yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 00:00

BAŞKENT Doğalgaz özelleştirmesini değerlendiren Büyükşehir Belediye eski Başkanı Murat Karayalçın, özelleştirmenin belediyenin BOTAŞ’a olan borçları ödeyememediği için gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Karayalçın, Kazancı-Karamehmet ortaklarının kazandığı ihale hakkında açıklama yaparak, şunları söyledi:
“Ankara Belediyesi’nin önde gelen kuruluşları tasfiye edilmektedir. Başkent Doğalgaz ihalesi, tasfiye sürecinin çok önemli ve hazin adımlarından biridir. Bugün ise Ankara doğalgazı ihale yoluyla özel sektöre devredilecektir. Bunun nedeni Ankara Belediyesinin BOTAŞ’a olan borçlarını ödememesidir. Bu borçlar, ‘Karayalçın’ın kredileri’ değil, belediyenin Ankaralılardan peşin olarak topladığı doğalgaz paralarıdır. Bu paralar ödenmediği için çıkarılan bir yasa ile doğalgaz Ankara Belediyesi’nin elinden alınarak özelleştirilmektedir.”
Gökçek havlu attı
Karayalçın, metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesini hatırlatarak, “Yıllardır “Metronuz hayırlı olsun”, “Benim metrom daha ucuz olacak” sözleriyle sürdürülen kandırmaca sona ermiş ve Melih Gökçek yönetimi havlu atmıştır. Benzer bir durum Belediye Hastanesi için söz konusudur. Ankara’nın geçmişte başarılı çalışmalarıyla ünlü Belediye Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredilmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkentlilere haksızlık

DOĞALGAZIN ticari kar konusu yapılmasının Başkentlilere yapılan bir haksızlık olduğunu belirten Karayalçın, “Başkent Doğalgaz ihalesi kamuoyu tarafından ‘kim aldı’, ‘kaça aldı’ gibi başlıklarla değerlendirilecektir. Ancak bu işin Ankaralıları ilgilendiren yönü farklıdır. Topografyası ve Meteorolojik koşulları nedeniyle Ankara’da doğalgazın seçeneği yoktur ve bu nedenle de doğalgaz Ankara kenti için stratejik bir üründür. Başka malların ve alanların özelleştirilmesi tartışmaları yapılabilir. Ancak bu stratejik malın özelleştirilerek ticari kar konusu yapılması Ankaralılara haksızlıktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!