Özdebir: Makine Sektöründe Yerli Firmaların Desteklenmesi Lazım

Güncelleme Tarihi:

Özdebir: Makine Sektöründe Yerli Firmaların Desteklenmesi Lazım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 15:38

Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Değerlendirme toplantısı Ostim Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, OSTİM Başkanı Orhan Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMALI

Türkiye’nin teknoloji ve cari açığı olduğunu, teknoloji açığı kapatılırsa cari açığın da kapanabileceğini belirten ASO Başkanı Özdebir, “Ekonomik bağımsızlık, tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi hep birlikte el birliğiyle üzerinde çalışmamız, düşünmemiz ve çaba sarf etmemiz gereken bir savaş. Bütün amacımız daha çok üretip Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını kazanabilmesidir” dedi.Türkiye’nin özellikle son yirmi yılda belli bir eşiği aştığını ifade eden Özdebir, şöyle konuştu: “Bundan sonraki işimiz daha kolay. Firmalarımız artık öz güvenlerini kazanmaya başladı. Artık ‘en iyisini yabancılar yapar’ kompleksinden kurtulmaya başladık. Gerek savunma sanayi, gerek İHA’larımız ve en başta sayın Cumhurbaşkanımızın sağlam duruşu bize bu özgüveni kazandırdı. Ümit ediyorum önümüzdeki üç beş yıl içinde bu manzara çok daha değişecek. Bizim bunu iyi anlatabilmemiz lazım. Bu ekonomik bağımsızlık savaşında tek vücut olmamız gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELİŞTİREN BİRLİKTELİK

Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, özel sektör, kamu ve üniversitelerin bir araya gelmesinin teknoloji geliştirmedeki rolüne değinerek, “Buna duyarlı kamu kurumlarımız var. Bu etkinlikte de ortaya çıkıyor. Katkı veren kurumlara teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!