Oyuncular gidiyor dosyaları kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Oyuncular gidiyor dosyaları kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 00:38

Sarı-lacivertli ekipte, 1,5 sezon forma giyen ve futbol mevsiminin başında TFF 1. Lig ekibi Kocaelispor ile anlaşan Atilla Turan’a olan borcun ödenmemesi durumunda, transfer tahtasının açılmaması gündemde.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası grup elemelerindeki milli maçlar nedeniyle ligi verilen araya, saha içinde aldığı 3-0’lık Denizlispor galibiyetinin morali ile giren Ankaragücü’nde, saha dışındaki gelişmeler keyifleri kaçırmaya devam ediyor. Geride kalan sezon Süper Lig’den düşülürken takımın teknik direktörü olan Hikmet Karaman’ın alacaklarıyla ilgili açtığı davanın ardından, bir transfer yasağı da Atila Turan’ın dosyasından dolayı gündeme geldi.
Atilla Turan’ın, takımdaki diğer yerli oyunculardan Şahverdi Çetin ve Orkan Çınar ile birlikte sözleşmesini Euro üzerinden yaptığı, tecrübeli futbolcunun Ankaragücü’nde aylık 20 bin Euro maaş ile oynadığı öğrenildi.
Atilla’nın kulüpten yaklaşık 8 aylık maaşı olan 164.500 Euro alacağı bulunduğu, oyuncunun Başkent ekibinden ayrıldıktan sonra alacaklarının tahsili için Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (UÇK) başvurduğu belirtildi.

TAHKİM KURULU UÇK’NIN KARARINI ONADI

13 Haziran 2021 tarihinde toplanan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), dava dosyasında Atila Turan’ı haklı bulurken, bu kararın ardından Ankaragücü, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na taşıyıp, itiraz etti.
19 Ağustos 2021 tarihinde toplanan TFF Tahkim Kurulu’nun E.2021/288- K.2021/290 kararında;
MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün, futbolcu Atila Turan ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 13 Haziran 2021 tarih ve E.2021/250 - K.2021/264 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında, usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oy birliği ile karar verildi” ifadeleri kullanıldı.
TFF Tahkim Kurulu’nun, UÇK kararını onamasının ardından, Atila Turan’ın da alacakları kesinleşti ve kulüp yeni bir transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı.

TRANSFER DÖNEMİ 8 EYLÜL’DE BİTİYOR

Ankaragücü’nün her konuda anlaşma sağlandığı belirtilen ve Samsunspor ile yollarını ayıran Nadir Çiftçi’nin yanı sıra yabancı bir 8 numara pozisyonu transferini yapabilmesi için hem Hikmet Karaman’ın 1 milyon 440 bin lira hem de Atila Turan’ın 164 bin 500 Euro olan alacaklarını faiziyle birlikte ödeyerek transfer tahtasını açması gerekiyor. Türkiye’de yaz transfer dönemi 8 Eylül’de sona erecek.
Ankaragücü’nün transfer görüşmesi yaptığı oyuncunun Michal Nalepa olduğu iddia edildi. 26 yaşındaki Polonyalı oyuncu geçen sezon TFF 1.Lig’de mücadele eden Giresunspor’da forma giydi. Yeşil-beyazlılarda 26 maça çıkan Nalepa 2 gol atıp, 7 asist yaptı.
Ankaragücü’ne, Ocak 2020’de gelen Atila Turan, 1,5 sezonda 38 maçta forma giyerken, bu maçlarda 1 asist yaptı. Sol bek mevkiinde oynayan 29 yaşındaki futbolcu, sezon başında Kocaelispor’a transfer oldu.

DERBİ MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Tahkim Kurulu, 19 Ağustos’daki toplantısında ayrıca, futbol menajeri Serdar Ertemçöz’ün, MKE Ankaragücü ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 13 Haziran 2021 tarih ve E.2021/213 - K.2021/235 sayılı kararına itirazını incelendi. Duruşma sonunda, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun görevsizlik kararının kaldırılmasına ve davacı futbol menajeri Serdar Ertemçöz’ün alacak talebinin kabulü ile 153 bin 750 TL alacağın davalı kulüpten tahsil edilmesine karar verdi.
Ankaragücü, TFF 1. Lig’in 4. haftasında, Gençlerbirliği ile oynayacağı derbi maçı hazırlıklarını, teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde sürdürüyor.

Haberin Devamı

EDİZ UNUTULMADI

Haberin Devamı

TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü ile TFF 2. Lig ekiplerinden Ankaraspor, eski futbolcuları Ediz Bahtiyaroğlu’nun vefatının 9. yılında, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.
Ankaragücü’nden yapılan paylaşımda; ‘Kanatlanıp uçtuğun yerde Bahtiyar ol Ediz Bahtiyaroğlu’ ifadelerine yer verildi.
Ankaraspor’un yaptığı paylaşımda ise “Genç yaşta yitirdiğimiz, kulübümüzün eski oyuncularından Ediz Bahriyaroğlu’nu aramızdan ayrılışının 9. yılında rahmetle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ediz, 5 Eylül 2012 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etmişti. 26 yaşında hayatını kaybeden Ediz; Ankaraspor, Ankaragücü, Bucaspor ve Eskişehirspor formaları giydi.

 

Haberin Devamı

HALTERDE 8 MADALYA

Ankaragücü halter takımı, Zafer Kupası elde ettiği sonuçlarla kulüp yönetiminin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.
Ankaragücü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:
“MKE Ankaragücü Halter Takımımız, Ankara İl Temsilciliği tarafından düzenlenen İller Arası Zafer Kupası Müsabakasında, 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!