Ovakent maketiyle büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Ovakent maketiyle büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 15:15

Ovakent’te (Ovacık) inşa edilecek sitelerin minyatürleri belediye girişindeki dev Ovakent maketine yerleştiriliyor. Başkan Ak, “Böylece adasında parselinde yapıyı görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, ilçenin yeni gelişim bölgesi olan Ovakent (Ovacık) için yurt dışındaki maket modelini uyguluyor. İnşaat firmaları, yapacakları projenin minyatür halini, ruhsat almadan önce belediye girişindeki dev Ovakent maketinin içine yerleştiriyor. Dev maket sayesinde sitelerin yerleşim yerlerini ayrıntılı görebildiklerini kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Yurt dışında uygulanan bu modeli, bölgemizde başlattık. Ruhsatı vermeden önce sitenin maketini Ovakent’in tüm planının yer aldığı dev maketin içine yerleştiriyoruz, böylece adasında parselinde yapıyı görüyoruz” dedi. Ak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

YAPILAŞMA SİTE TARZINDA

“Yapılaşma site tarzında. Tamamı büyük parsellerden oluştuğu için en düşük parsel 4 bin metrekare. 4 bin metrekare aynı zamanda birleştirilebiliyor. Birleşmelerden de nefaset farkı olarak müteahhitler kâr elde ediyorlar, artı kazançları da oluyor. Biz birleşmeye teşvik ediyoruz. Daha büyük parseller yaşanabilir, modern, site tarzında içerisinde sosyal donatıları olan otoparkını çözmüş, yeşil alanı olan yerler haline dönüşüyor. Daire metrekarelerinde 150’nin altına, bürolarda da 100 metrenin altına düşemiyorlar. 1+1’i de yasakladık.

KUZEYDE ÖRNEK BİR ŞEHİR

Haberin Devamı

Bölge yüksek yapılaşmaya müsait. Her yerde yüksek yapılaşma yapmak doğru değil. Şehirler hep batıya doğru büyürken biz kuzeyde örnek bir şehir kurmuş oluyoruz. Fuar alanına, şehir hastanesine, havaalanına ve çevre yoluna yakın olması ve yeni yapılaşması bakımından insanların aradığı konumda. Çevre yolunun iç kısmına Bağlum içinden geçip Pursaklar üzerinden havaalanına bağlanacak şekilde 50 metrelik yeni bir yol daha yapılıyor. Ulaşım aksından da avantajlı. İvedik ve OSTİM bölgelerine yakın olması nedeniyle burada iş sahibi olanların da yerleşebileceği bir yer.”

ETLİK İÇİN RAYLI SİSTEM ÖNERİSİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Etlik Şehir Hastanesi için yapacağı tünel yol projesinin Ankara trafiğine de katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Ak,
“İvedik metro istasyonu ile Meteoroloji istasyonu arasında hafif raylı sistemin
hastane içerisinden de geçerek bağlanması lazım. İnsanlar metro aracılığıyla buraya gelebilmeli” önerisinde bulundu. Başkan Ak belediye binasının arkasına yapılacak olan otopark projesi ile ilgili de “Otoparkın yap-işlet-devret modeliyle ihalesini yaptık. Şu anda projelendirilmesi hazır, ruhsatla alakalı belediyemize başvuru yapıldı. Yakında ruhsatını verip inşaatına başlanacak. 2018 yılı içinde hizmete girecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!