Otobüsler geldi eğitim başladı

Güncelleme Tarihi:

Otobüsler geldi eğitim başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 23:11

ABB toplu taşımada kullanılmak üzere anlaşma imzaladığı 301 otobüsten 76’sını otobüsü teslim alarak, şoförlere teknik ve uygulamalı eğitim vermeye başladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) toplu taşımada kullanılmak üzere sipariş ettiği 301 yeni otobüsün 76’sını teslim aldı. Şehir içi yolcu taşımaya uygun olarak tercih edilen otobüslerle Ankaralıların daha konforlu ve güvenli seyahat edebilmesi hedefleniyor. Körüklü, solo ve elektrikli olan yeni otobüsler için 2 bin 500’ün üzerinde EGO şoförüne teknik ve uygulamalı eğitim verilmeye başlandı. Eğitimler dört kişilik bir kadroyla 15’er kişilik gruplara veriliyor.

Otobüsler geldi eğitim başladı


70 KİLOMETRE HIZA SABİTLENECEK

Alçak tabanlı, klimalı, bisiklet taşımaya uygun, yolcu bilgilendirme ekranları, anons sistemi ve çift girişli USB girişi bulunan otobüslerde ayrıca yaşlı, hamile ve engelli yolcular için kolaylaştırıcı erişim özellikleri (engelli rampaları, akülü ve manuel engelli sandalyelere özel alanlar) yer alıyor. Özel güvenlik donanımı ile dikkat çeken otobüslerde araç takip sistemi, kameralar ve kayıt sistemi de bulunuyor. Acil durumlarda panik butonuna basıldığında ileti doğrudan EGO Genel Müdürlüğü Bilişim Merkezi’ne ulaşırken, yeni otobüsler 70 kilometre ile sınırlandırılan hız sabitleyicilerle seyahat edecek.

Otobüsler geldi eğitim başladı


YOLLARIMIZ KIRMIZI BEYAZ OLACAK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yeni otobüslerle ilgili bir paylaşım yaparak, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başladığımız çalışmalar sonucunda yıllardır otobüslerin az olmasından kaynaklanan şikâyetleri bitiriyoruz. Filomuza dahil ettiğimiz 301 yeni otobüsümüzün ilk teslimatı için eğitimlere başladık. Çok yakında yollarımız kırmızı beyaz olacak” bilgisini verdi.

Otobüsler geldi eğitim başladı


AKILLI TARIMLA ÜRETİMİ ARTTIRACAĞIZ

Öte yandan ABB ‘EBRD Green Cities’ programı kapsamında hazırlanacak olan ‘Ankara Yeşil Şehir Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı. ABB Konferans Salonu’ndaki tanıtım toplantısına katılan Başkan Mansur Yavaş, Ankara’da iklim, su, hava, toprak ve iklim değişikliği sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Yavaş, şöyle devam etti: “Hazırlanacak planda ayrıca yerel çevremizin kalitesini ve kentimizin dayanıklılığını arttırmak için su, enerji, atık, altyapı, ulaşım sistemi, binalar ve yeşil alanlar gibi konu başlıklarında değişiklik yapmaya yönelik projeler ve politika eylemleri değerlendirilecektir. Ankara’nın yüzde 3’ü yapılaşmaya açılmış, yüzde 97’si boş. Büyük bir arazimiz var. Bunun da yüzde 50’si tarıma uygun. Tarımla ilgili de çalışmalara başlıyoruz. Akıllı tarım projeleriyle hem üretimi arttırırken hem de vahşi sulama gibi durumları ortadan çıkarıp bu uygulamalarla insanlarımızın para kazanmasını ve çevreyi kirletmeden bu işi başarmasını istiyoruz. Çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!