Otobüs esnafı yine eylemde

Güncelleme Tarihi:

Otobüs esnafı yine eylemde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 15:55

ABB’den ‘kiralama modeli’ talebinde bulunan özel halk otobüsü esnafı dün yine CHP Genel Merkezi ve ABB önünde eylemdeydi. Taleplerini yineleyerek belediyeye çağrıda bulunan esnaflar, “Araçlarımız kiralansın bizim sıkıntımız bitsin. İmamoğlu 3 bin 200 tane otobüsün sorununu çözdü, Mansur Başkan burada 650 tane halk otobüsü sorununu çözmüyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkentte özel toplu taşıma hizmeti veren ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) ‘kiralama modeli’ talebinde bulunan özel halk otobüsü (ÖHO) esnafı, dün yine CHP Genel Merkezi ve ABB önünde eylemdeydi. Sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne giderek parti yetkilileri ile görüşmek isteyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’ne (TÖHOB) bağlı bir grup esnafa izin verilmedi. Esnaf, CHP Genel Merkezi’nden konuyla ilgili randevu talep ettiklerini ancak muhatap bulamadıklarını belirtti. Grup, “Esnaf burada CHP nerede” şeklinde slogan attı.

Otobüs esnafı yine eylemde

ALTINDAN KALKAMIYORUZ

Sincan İlçe Kooperatif Başkanı Kasım Bozkurt şöyle konuştu: “Bizim talebimiz İstanbul’daki gibi araçlarımızın kiralanması. Araçlarımız kiralansın bizim sıkıntımız bitsin. Bir litre mazot şu anda 24 lira. Biz altından kalkamıyoruz. Bu işin çözülmesi lazım. Kurtuluş Başkan’ımız (TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara) verilen sözlerle bizi ikna etti çalıştık. Benim şu anda 400 bin lira mazot borcum var. Çalışarak zarar eden bir tek esnaf varsa o da Ankara’daki halk otobüsçüleridir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu soruna bir el atın yetkililer sesimizi duysun. CHP Türkiye’yi yönetmeye aday bir parti ama şu anda Ankara’daki otobüsçü sorununu çözemiyor. İmamoğlu 3 bin 200 tane otobüsün sorununu çözdü, Mansur Başkan burada 650 tane halk otobüsü sorununu çözmüyor.”

Haberin Devamı

SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN

Beypazarı İlçe Kooperatif Başkanı Abdullah Uysal ise “Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. 600 esnafın kurtulmasını istiyoruz. İstanbul’da adam 3 bin otobüsün kiralamasını yapıyor biz burada 600 otobüsün kiralamasını yapamadık. Mansur bey Ankara’da hiç kimsenin aç yatmayacağını açıklamıştı, biz 600 esnaf şu anda aç yatıyoruz. Üniversiteye giden çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Belediye başkanımız bizlerle görüşmeyi kabul etmediği için buraya geldik” dedi.

Otobüs esnafı yine eylemde

Haberin Devamı

ABB ÖNÜNDE DE SLOGANLI TEPKİ

ÖHO esnafı CHP Genel Merkezi’nin ardından ABB önüne gitti. Başkanlık makamı önünde toplanan esnaflar, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’a ‘Esnaf burada Nihat Bey nerede’ şeklinde slogan atarak tepki gösterdi. Esnafın ABB’deki eylemi sürerken TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara da esnafın yanına gelerek sakinleştirmeye çalıştı. Kara’ya tepki gösteren esnaf ‘Kurtuluş istifa, Ercan istifa’ diye bağırarak oda başkanları Kurtuluş Kara ile Ercan Soydaş’ı da istifaya davet etti. Eylem esnasında Cengiz Yüksel isimli esnaf bir anda rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Yüksel’e ilk müdahaleyi de belediyedeki sağlık görevlileri yaparken ardından hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

‘KONTAK KAPANIRSA DESTEK İPTAL OLUR’ AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

ABB’nin gelir desteği kararını kabul etmeyen ve kiralama isteyen ÖHO esnafı, geçen perşembe gecesinden cuma sabahına kadar CHP Genel Merkezi önüne araçlarını getirerek protesto eylemi gerçekleştirmiş, sonra da ABB önüne giderek eylemini sürdürmüştü. ABB cuma günkü eylem sonrası esnafa pandemi döneminde zorunluluk olmamasına rağmen gelir desteği sağlandığını ifade ederek, “Sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde kontak kapatma kararı alınması halinde son Meclis toplantısında uzatma kararı alınan gelir desteği uygulaması iptal edilecektir” açıklaması yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!