OSTiM savunma kümesi SASAD yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

OSTiM savunma kümesi SASAD yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 22:07

Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği’nin (SASAD) 2. Olağanüstü Genel Kurulu yapılırken OSSA Başkanı Mithat Ertuğ da SASAD Yönetim Kurulu’na seçildi.

Haberin Devamı

SAVUNMA ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği’nin (SASAD) 2. Olağanüstü Genel Kurulu Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu seçiminin de yapıldığı Genel Kurul’da OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Derneği (OSSA) Başkanı Mithat Ertuğ da SASAD Yönetim Kurulu’na seçildi. Böylece Türk savunma sanayine alt yüklenici olarak hizmet veren 80 KOBİ de SASAD yönetiminde temsil edilme şansı buldu. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde artan rolünün savunma sektörüne ihtiyacı arttırdığını söyledi.

Savunma sektörü açısından içinde bulunulan dönemin, sektörün güvenlik güçlerine nasıl bir yetenek ilave edildiğinin sorgulandığı bir süreç olduğuna dikkat çeken Bayar, “Savunma sektörünün hedefi, güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaçlarına en yüksek seviyede çözümler üretmektir” dedi. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı hedeflediğini anımsatan Bayar, bunu gerçekleştirecek ekonomik çıktıların savunma sektöründen sağlanması gerektiğini söyledi. Bayar, savunma sektörünün büyüme ivmesini sürdürdüğünü, sektörün bugünkü ekonomik hacminin 2016 yılında iki kat artmasının öngörüldüğünü ifade etti.
KOBİ’lerin sektöre katkısının gün geçtikçe artıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Bayar, “Sektörde ana yükleniciler, alt yükleniciler, üniversiteler bir arada üretebilmeliyiz. Türkiye’nin neresinde ne kabiliyet varsa arayıp, bulup projelerimize dâhil etmeliyiz. Unutmamalıyız ki başarılı projeler ancak böyle başarılı takımların işbirliğinden doğar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!