Ostim, Gazi ve Temsan’dan üniversite sanayi işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Ostim, Gazi ve Temsan’dan üniversite sanayi işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Ostİm, Gazi Üniversitesi ve TEMSAN A.Ş arasında “Üniversite Sanayi İşbirliği” konusunda üçlü protokol imzalandı. Protokol, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve TEMSAN Genel Müdürü Osman Kadakal arasında imzalandı.

Ayhan, üniversitelerin eğitim, öğretim, bilimsel çalışmalar ve araştırma görevlerinin yanı sıra toplumsal sorumluluklarının da olduğunu belirtti ve “Az gelişmişlikten kurtulmak, gelişmiş ülke statüsü kazanmak istiyorsak üniversitelerin, üretim faaliyetlerine üniversite-sanayi işbirliği kapsamında katılması gerekir” diye konuştu. Ayhan, Ostim’le mesleki eğitim kursları, meslek yüksek okulu ve sertifikasyon programları konularında da işbirliği yapmaya başladıklarını vurguladı.
Üniversite desteği gerekiyor
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Aydın da Ostim yönetimi olarak üniversite-sanayi işbirliği konularındaki çalışmalarını anlattı. Aydın, savunma yan sanayi, medikal, iş makineleri ve yenilenebilir enerji alanlarında çeşitli üniversitelerle işbirliği yaptıklarını belirtti. TEMSAN Genel Müdürü Kadakal ise kuruluş olarak enerji piyasasına katkıda bulunduklarını, sektördeki malzeme, sistem ve teknolojiyi büyük ölçüde yerlileştirdiklerini ve bu aşamadan sonra üniversite desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Enerji sektörüne katkı sağlamak, sistem geliştirmek, yerlileştirmeyi sağlamak ve çalışmaları etkin bir şekilde ticarileştirmek amacıyla düzenlenen protokolle, eğitimden tasarıma, ar-ge faaliyetlerinden imalat konularına kadar pek çok alanda işbirliği sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!