OSTİM’e TESK yüksekokulu geliyor

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’e TESK yüksekokulu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken kısa bir süre önce duyurdukları yüksekokul projesinin ayrıntılarını Eğitim Başkenti’ne açıkladı.

Esnaf Yüksekokulu’nu önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Palandöken, "Yüksekokulumuz ilk olarak Ankara’da pilot olarak açılacak. Ardından meslek geliştirme tesislerimizin olduğu 13 ilde yüksekokul açmayı planlıyoruz" dedi.

21. yüzyıl koşullarında esnaf ve sanatkar yetiştirebilmek için bu projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Palandöken şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıla yüksekokulu açabilmek için büyük bir gayret içindeyiz. Prosedürleri halletmeye çalışıyoruz. Okul binamız OSTİM’de olacak. Pilot olarak Ankara’yı seçtik. Ankara’daki okul hem bizim kontrolümüzde olacak hem de buradaki esnaf ve sanatkarın ara eleman eksikliği olması kalifiye çalışana ihtiyaç duyması mezunlarımız için fırsat doğuracak. Artık kimse çocuğunu sanayiye gönderip çıraklık ustalık sistemine sokmak istemiyor. "Çocuğum sanayiye gitse, endüstri meslek lisesine gitse ne olacak?" düşüncesi hakim. Ailelerin bu tedirginliğini atabilmek için yüksekokul kimliği oluşturulmalı.

YA ANKARA YA TOBB’A BAĞLI OLACAK

Yüksekokulumuzun adı Esnaf Yüksekokulu olacak. Önceliğimiz bilgi çağında olduğumuz için öğrencilerimizin çok iyi bilgisayar eğitimi alması yönünde olacak. Sonrasında aklınıza ne gelirse. Perakende satış elemanları, motor tesviye uzmanları elektrik elektronik teknisyenleri. 21. yüzyıla esnaf ve sanatkarı eğitimsel olarak hazırlayacağız. Okulumuzu bitiren bir öğrenci, savunma bakanlığıyla yapacağımız görüşmelerle, askerlikte de üniversite mezunları gibi kısa dönem veya yedek subaylıkta da ve askerlik süreçlerinden yararlanması sağlanacak. Dolayısıyla yüksekokulumuza talep çok olacak. Yüksekokul olduğu için bir üniversiteye bağlı olması lazım. Bizim araştırmalarımız sonucunda ya Ankara Üniversitesi’ne ya da TOBB Üniversitesi’ne bağlı olacağız.

TESK ÜNİVERSİTESİ

Yüksekokulu başarıyla hayata geçirdikten sonraki hedefimiz Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Esnaf Sanatkarlar Üniversitesi’ni kurmak olacak. TOBB Üniversitesi’nin bir benzerini kuracağız. Bunun istihdama katkısı büyük olacak. O yüzden altyapısının kuvvetli olması lazım. "Ne kadar öğrencinin istihdamını sağlayabileceğiz, onlara nasıl imkanlar sağlayabileceğiz" gibi sorunların cevapları tatmin edici olmalı. En geç beş yıl içinde üniversite projesini hayata geçirmek istiyoruz. Tabi bu MEB ve YÖK’le olan ilişkilerimize bağlı."

Atılım Sollar sokağa indi

TUBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Formula G Güneş Arabaları yarışında üç yıldır yer alan Atılım Üniversitesi, Atılım Sollar ile alternatif enerji kaynakları konusunda duyarlılık göstermeye devam ediyor. Gençler ve genç mühendis adayları başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin alternatif enerji kaynakları ve kullanımı konusuna ilgi duymalarını sağlamak amacıyla, Atılım Sollar Güneş Arabası Takımı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Başkent sokaklarındaydı. Kentlilerin yoğun ilgi gösterdiği sürüş, Anıttepe Spor tesisleri önünden başlayarak, Anıtpark, Akdeniz Caddesi, Bahçelievler Son Durak, Aşkabat Caddesinde devam ederek 6. caddenin Mareşal Fevzi Caddesi ile kesiştiği noktada son buldu.

"Visualise Bilimin Güzelliği" ODTÜ’de

BRITIS Council ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğinde 7 Kasım Çarşamba, saat 19:30’da, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Gösteri Salonu’nda, "Visualise Bilimin Güzelliği" adlı canlı bilim gösterisi sanatseverlerle buluşacak. British Council’in Güneydoğu Avrupa Bölgesi’ndeki dokuz ülkede uyguladığı "Bilim Güzeldir" projesinin bir parçası olan "Visualise Bilimin Güzelliği" gösterisi, bilim, eğitim ve sanatı bir araya getirmeyi, gençlere bilim alanında kariyer sahibi olma ilhamı vermeyi ve genç bilim adamlarını açık, kapsamlı, ilham verici ve etkileşimli bir şekilde halkla iletişim kurmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. "Visualise Bilimin Güzelliği"; tiyatro, canlandırmalar, yansıtılan imgeler ve müzik kullanımıyla; tüm yaş gruplarına hitap ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!