Osmanlı kaftanlarıyla uyuşturucu sevkiyatı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı kaftanlarıyla uyuşturucu sevkiyatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 14:44

Ankara polisi, suda eritilerek Osmanlı kaftanlarının içindeki keçelere emdirilmiş, 33 kilo 550 gram baz morfin ve 12 kilo 650 gram metamfetamin ele geçirdi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalarda, Başkent’teki bir kargo şubesi üzerinden Avustralya ve İngiltere’ye uyuşturucu gönderileceği tespit edildi. Polis ekipleri, narkotik köpeği 'İvan' ile kargo merkezinde arama yaptı. Narkotik köpeği 'İvan', yapılan aramalarda Osmanlı kaftanlarına pozitif tepki verdi. Kaftanlar, detaylı inceleme için emniyete götürüldü. İnceleme sonucu, kaftanların içindeki keçelere uyuşturucu emdirildiği belirlendi. İncelenen 10 kaftanda, daralı ağırlığı 13 kilogram baz morfin ele geçirildi.

ŞUBEYE GELİNCE YAKALANDILAR

Yapılan çalışma sonucu, kargo paketlerinin İran uyruklu A.B. ve A.A.'ya ait olduğu belirlenirken şüpheliler uyuşturucu göndermek için ikinci kez aynı kargo şubesine geldi. Şüpheliler, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınırken, yanlarında getirdikleri 10 adet kaftan içine emdirilmiş ağırlığı 13 kilogram baz morfin ele geçirildi. Şüphelilerin Çankaya’daki evlerinde yapılan aramada ise 10 kaftan içine emdirilmiş ağırlığı 12 kilo 650 gram metamfetamin ile 5 adet kaftan içine emdirilmiş ağırlığı 7 kilo 550 gram baz morfin ele geçirildi. Operasyonda toplamda 33 kilo 550 gram baz morfin ile 12 kilo 650 gram metamfetamin ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!