OSB’lerin derdi iptal edilen madde

Güncelleme Tarihi:

OSB’lerin derdi iptal edilen madde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 01:25

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve beraberindeki heyet, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya’yı ziyaret ederek, OSB’lerin sorunlarını ve ülke ekonomisine sağlayacağı faydaları masaya yatırdı.

Haberin Devamı

OSB’leri bilgilendiren yasalarda bir takım değişikliklere gidilmesi gerektiğini belirten Şadi Türk, “Bakanlık müfettişlerinin sanayicinin dilinden anlamadığını, sanayinin içinden gelen kişilerin sorunlara daha gerçekçi çareler bulacağını düşünüyorum. Sorumluluklar sahanın içinden gelen kurullara devredilerek sanayicinin sorunları rahatlıkla çözülebilir” diye konuştu.
Kaya ise, OSB’de faaliyet gösteren sanayicilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin daha önceki günlerde iptal ettiği 5. maddenin sanayiciyi mağdur eden bir yaklaşım olduğunun ve bu maddenin revize edilerek tekrar hayata geçmemesi durumunda sanayiciye ciddi yükler getireceğinin altını çizdi. Kaya, “Bu maddenin iptali ile birlikte sanayiciyi mağdur edeceğini, sanayileştirmeye darbe vuracağını düşünüyoruz. Bu kanunun en kısa sürede Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenecek bir kanun maddesi ile OSB’lerin hukuksal tanımını kamu niteliğindeki meslek kuruluşu olarak belirtilmesi gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!