OSB içinde organik tarım

Güncelleme Tarihi:

OSB içinde organik tarım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

ASO Başkanı Özdebir, Sincan OSB’deki elma bahçesininin önümüzdeki yıldan itibaren ticari değer kazanacağını belirterek, “Elma hasadından gelecek gelirle öğrencilerin eğitim masraflarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Sanayi Odası (ASO), Sincan’daki 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yer alan “elma bahçesi”nin son hasadını yaptı. OSB içinde modern tekniklerle üretilen elma ağaçlarının bu yılki son hasadına ASO Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. Toplam 2 bin elma ağacının bulunduğu bahçede 5 cins elma olduğunu ve “fuji” cinsi elmanın hasadını yaptıklarını ifade eden ASO Başkanı Özdebir, “Bu yıl içinde 5 cins elmamızdan 10 tonun üzerinde hasat gerçekleştirdik” dedi.

Havasını temizleyen OSB

Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi içindeki elma bahçesinin Ankara İl Tarım Müdürlüğü tarafından örnek bir bahçe olarak gösterildiğini ve civar köylerde yaşayan üreticilerin bahçede gezdirildiğini ifade eden Özdebir, “Sincan OSB, kendi alanı içindeki karbondioksit emisyonunu yine kendi imkanlarıyla sıfırlayan bir sanayi bölgesi olma özelliği taşıyor. Yani Sincan OSB kendi havasını yine kendi temizliyor” diye konuştu. Özdebir, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Elmanın geliri öğrenciye

Önümüzdeki yıl ise bu iş ticari değer kazanacak hale gelecek. OSB alanı içine yapmak istediğimiz okulumuzun plan ve projeleri bitmek üzere. Önümüzdeki seneye kadar tamamlayıp elma hasadından elde edilecek gelirle öğrencilerin eğitim masraflarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. OSB içindeki elma bahçemizi ise sanayilerin kurulması aşamasında çıkan hafriyet topraklarını kullanarak yaptık. Yine önümüzdeki yıl ‘kapari’ yetiştirmeyi de düşünüyoruz.” ASO Başkanı Özdebir, konuşmasının ardından koluna taktığı sepetle, “Elma da sizin arazide sizin” diyerek elma topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!