Orman içinde zorlu mesai

Güncelleme Tarihi:

Orman içinde zorlu mesai
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 00:29

Kızılcahamam’da tespit edilen ağaçları kesen orman işçileri, ağaçları korumak için çalıştıklarını söyleyerek, “Görevimiz gelecek nesillere güzel bir orman bırakmak” diyor.

Haberin Devamı

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı kesim alanlarında çalışan orman işçilerinin zorlu mesaisi sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor. Sık ağaçların bulunduğu ormanlık alanda işletme tarafından damgalanan ağaçların orman işçileri tarafından tespit edilip hızarla kesilmesi ile başlayan süreç, kütüklerin traktöre yüklenip yol yakınına taşınmasıyla devam ediyor. İşçiler kabuğu soyulup orman işletmesi görevlisinin gözetiminde belli ölçülere göre bölünen kütükleri, tomruk haline getirerek kamyona yüklüyor. Depolama alanına teslim edilen tomruklar kullanım amacına göre kağıtlık, sanayi ve tomruk olarak satışa hazır hale getiriliyor.

Orman içinde zorlu mesai


BUDAMASINI YAPIP HAZIR HALE GETİRİYORUZ

1993'ten beri baba mesleği de olan ormancılıkla geçimini sağladığını belirten orman işçisi Ahmet Atakul, “Sabah evimizden saat 07.00 gibi çıkıp ormana geliyoruz. Orman işletmesinin kesim için damgaladığı ağaçları tespit edip, kesimini, budamasını yapıp hazır hale getiriyoruz. Emvalin tespiti ile Kızılcahamam Orman İşletmesi’nin deposuna teslim ediyoruz” sözleriyle bir gününü anlattı.

Orman içinde zorlu mesai


BAKIM YAPMAZSAK GELECEK NESİLLERE KALMAZ

Amaçlarının ormanı yok etmek değil, koruyup kollamak olduğunun altını çizen orman işçisi Turhan Çetin ise, “100-200 yaşında ağaçlar var. Bunların bakımını yapmazsak alttan gençlik gelmez ve gelecek nesillere de orman diye bir şey kalmaz. Görevimiz ormanı yenileyip gelecek nesillere güzel bir orman bırakmak” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!