Organik ürünler ‘Yaşayan Köy’de

Güncelleme Tarihi:

Organik ürünler ‘Yaşayan Köy’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 15:26

Akyurt’ta organik ve doğal ürünlerin yetiştirilerek halka sunulan 'Yaşayan Köy' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında eğitim alan Akyurtlular, bölgede kurulan stantlar ile yöresel ürünlerin satışını yapacak.

Haberin Devamı

Akyurt Güzelhisar Mahallesi'nde hafta sonları yaklaşık binlerce Ankaralının piknik yaptığı bölgenin yanına kurulan ‘Yaşayan Köy’, bölgede üretilen tarımsal ve hayvansal organik ürünlere doğrudan erişim sağlayacak. ‘Yaşayan Köy’, bölge halkına da ekonomik destek sağlayacak. Akyurt Belediyesi’nin hazırladığı, Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) ve Akyurt Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında 160'ı kadın olmak üzere toplamda 208 kişi eğitim aldı. Bölgedeki çiftçilere yönelik bitki zararları ile mücadele ,meyve ağaçlarında budama, hasat ve mahsul muhafaza etme, kadınlara basit nakış ve iğne teknikleri ile halı-kilim dokuma gibi birçok alanda eğitim verildi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yaşayan Köy’ün açılışında konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, “Proje, Akyurt'a hafta sonları günübirlik olarak gelen vatandaşlara hitap ederken, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ise ekonomik olarak destek olacak. 'Yaşayan Köy', keşfedilemeyen ilçe Akyurt’u gün yüzüne çıkaracak ve Ankara'nın cazibe merkezlerinden biri haline getirecek" dedi.

Haberin Devamı

YÖRESEL ÜRÜNLER SATILACAK

Akyurt Kaymakamı Osman Altın ise, "Akyurt’taki gizli doğal hayatı canlandırarak, ilçe halkının ve Güzelhisar sakinlerinin becerilerini sergileyip, el emeği göz nuru ürünleri pazarlanacak. Bu sayede oluşturulan proje için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Programa katılan misafirlere gözleme ve yayık ayranı ikram edilirken, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise Ankara Armudu ile yapılan ve patent süreci devam eden Akyurt Sarmasının tanıtımını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!