‘Onur’ duyan açılış

Güncelleme Tarihi:

‘Onur’ duyan açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 01:36

CerModern Açıkhava Sahnesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başlayan 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ‘Onur Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreninde, sunuculuğu Ünsal Ünlü yaptı. Törende, ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ sinema sanatçısı Şerif Sezer’e, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent’e, ‘Kitle İletişim Ödülü’ bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya verildi. Şerif Sezer, ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol’un, Tamer Levent ise Festival Yönetmeni İnci Demirkol’un elinden aldı.

‘Onur’ duyan açılış


ANKARA KİŞİLİĞİMİ BULDUĞUM KENT

Sanatçı Tamer Levent, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, Ankara’nın, kişiliğini bulduğu kent olduğunu, Ankara Devlet Konservatuvarı, Devlet Tiyatroları, TOBAV ile Ankara Film Festivali’nin sanat hayatını oluşturduğunu söyledi. Levent, Ankara Film Festivali’nin kuruluşunda da bulunduğunu, Kemal Sunal’ın Türkiye’deki ilk ödülünü jürisi olduğu yıl aldığını belirtti.

‘Onur’ duyan açılış


KENDİ TOPRAĞIMIN İNSANLARINI OYNADIM

Şerif Sezer ise “Bugün bu sahneye ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’nü almak için çıkarken bundan tam 31 yıl önce Ankara Film Festivali’nde, festivalin ilk en iyi kadın oyuncusu ödülünü almak için çıkarken ki kadar heyecanlıyım. Bu duygu, yaptığım filmlere, oynadığım karakterlere ve hayatın bana kattıklarına rağmen değişmeyen tek şey. Benim işime olan çocukça aşkım, heyecanım. Bunu gördüm ve çok mutlu oldum” diye konuştu. Sezer, kendi toprağının insanlarını canlandırdığını, o kadınları canlandırırken onların acılarını dinlediğini ifade etti

YÖNETMEN VE OYUNCULARLA SÖYLEŞİLER

11 Eylül’e kadar sürecek festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Ulusal Uzun’, ‘Belgesel’ ve ‘Kısa Film’ ile ‘Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği’ yarışmaları düzenlenecek. Yönetmen ve sinemacılarla söyleşilerin de düzenleneceği festival, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak. Festivalin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi amacıyla Büyülü Fener Sineması’nda tek kullanımlık koltuk örtüleri kullanılacak ve salonlar devamlı dezenfekte edilecek.

Haberin Devamı

‘Onur’ duyan açılış

Murat Uğurlu, ‘Hak Edilmiş Bir Öpücük’ isimli projesiyle Ulusal Uzun Proje Geliştirme Ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

‘Onur’ duyan açılış

Açılış gecesi Ankara Balkan Orkestrası konseriyle devam etti.

BUGÜNÜN PROGRAMI ŞÖYLE:

*BÜYÜLÜ FENER SALON 1
14.15: The Audition/Seçmeler
17.15: The Snowdrop Festival/Kardelen Festivali
20.15: Paris Calligrammes/Paris Kaligramları
*BÜYÜLÜ FENER SALON 2
14.00: Ulusal Belgesel Film Yarışması-Sessizliğin Gözyaşları/Kadınlar Ülkesi/ Asfaltın Altında Dereler Var!
17.00: Ulusal Belgesel Film Yarışması-Ege’nin Son Baharı/Ovacık
20.00: St Peter’s Umbrella/Aziz Petros’un Şemsiyesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!