Öncelikli hedefim olimpiyat madalyası

Güncelleme Tarihi:

Öncelikli hedefim olimpiyat madalyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 02:48

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında yarışma hakkı elden tek Türk kadın halterci olan 21 yaşındaki sporcu, kısa süre önce Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 3 altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Finlandiya’da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 3 altın madalya kazanan Ankaragücü kulübünün milli sporcusu Nuray Levent, 2024 Paris Olimpiyatları’nda başarı elde ederek Türkiye’ye gurur yaşatmak istediğini söyledi.
Küçük yaşlarda, antrenörü sayesinde haltere başlayan 21 yaşındaki Levent, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler aldı.
Türkiye’nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına kota hakkı elde eden tek kadın haltercisi olan Levent, bu organizasyonda 64 kiloda 9. oldu.
Olimpiyat sonrası antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdüren milli sporcu, Finlandiya’nın Rovaniemi kentinde düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda, koparmada 96 kilo, silkmede 118 kilo ve toplamda 214 kiloluk dereceleriyle, 3 altın madalya alarak adını zirveye yazdırdı.
Hedefini daha da büyüten Levent, 2024 Paris Olimpiyatları’ndan da Türkiye’ye madalya ile dönmeyi hedefliyor.

NİSAN’DA BÜYÜKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI VAR

Avrupa şampiyonu Nuray Levent, kotanın çok geç açıklanmasından dolayı 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda istediği dereceyi alamadığını belirterek, “Tokyo’dan döndüğümüzde, Isparta’da 1,5 ay kamp dönemimiz oldu. Ardından Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nda 23 yaş altında yarıştım ve çok şükür birinci oldum” dedi.
Şampiyonada kürsünün en üst basamağına çıkmak için ne gerekiyorsa yaptığını aktaran Levent, şunları söyledi:
“Benim adıma olimpiyatlar her zaman ilk hedef. 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya almak için mücadele edeceğim ve inşallah başaracağım. Önümüzdeki nisan ayında Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası olacak, orada da derece yapıp madalya almak istiyorum. Ayrıca Konya’da 2021 İslami Dayanışma Oyunları olacaktı, 2022 yılına ertelendi, orada derece alıp İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum. Öncelikli hedeflerim bunlar.”

AİLELER, ÇOCUKLARININ ARKASINDA DURSUNLAR

Nuray Levent, spor yaparken motivasyon ile hedef odaklı çalışmalar yapılmasının önemine işaret ederek, sporda çok çalışmanın ve devamlılığın şart olduğunu dile getirdi.
Gençlere spor yapmalarını tavsiye eden Levent, “Hangi branş olursa olsun, spor yararlıdır. 13 yaşımdan itibaren sporun içindeyim. Bu konuda ailemden her zaman büyük destek alıyorum. Onlar benim iyi ve kötü zamanlarımda yanımdalar. Ailelerin, çocukların arkasında durmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!