Önce aracın bakımı sonra trafik kuralları

Güncelleme Tarihi:

Önce aracın bakımı sonra trafik kuralları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Sıcak havalarda uzun süreli araç kullanımının yorgunluğun artmasına ve konsantrasyon eksikliğine yol açtığını belirten uzmanlar, özellikle tatil yolculuğuna çıkacak sürücülerin bazı kurallara uymalarının hayati değer taşıdığını söyledi.

Özellikle tatil seyahati için uzun yolculuğa çıkacak sürücülerin önceden araçlarının klasik bakımlarını yaptırmaları, lastik diş derinliklerini ve havalarını kontrol ettirmeleri, klima ve havalandırma sisteminin çalıştığından emin olmaları gerektiğini belirten uzmanlar, şu uyarılarda bulundu:
“Yaz aylarında araçla yapılan seyahatlerin ve gurbetteki vatandaşların yurda dönüşlerinin artması nedeniyle trafik kazası oranlarında ilkbahar ve sonbahar aylarına göre yaklaşık yüzde 30 artış görülüyor.
Aşırı sıcakların sürücüleri etkilememesi için yola sabah erken saatlerde çıkılmalı ve mola yerleri önceden belirlenmeli. İki saatlik sürüşten sonra 15 dakikalık bir mola verilmeli. Özellikle kalp, tansiyon ve şeker hastası sürücüler, sıcak havalarda çok uzun süre araç kullanmamalı.
Tatil sebebiyle trafik artıyor ve birçok uzun yol tecrübesi olmayan sürücü şehirler arası yollara çıkıyor. Aracınızı, karşınızdaki veya yanınızdaki sürücünün hata yapabileceğini düşünerek kullanın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!