Okuyacak Çocuklar 50 konuyu 50 konukla sundu

Güncelleme Tarihi:

Okuyacak Çocuklar 50 konuyu 50 konukla sundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 22:47

Ankara’dan Türkiye’nin farklı illerine kitaplar ulaştırarak kütüphaneler kuran, çocukların eğitimlerine katkı sağlayan Okuyacak Çocuklar Derneği pandemi sürecini de boş geçirmiyor. Dijital platformlarda alanında uzman isimlerin yer aldığı ücretsiz eğitim ve seminerler düzenleyen dernek, hem öğrencilere hem de velilere bu süreçte de büyük destek veriyor. Bugüne kadar 50 konu 50 konukla ücretsiz olarak paylaşıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin her yerinde, yeterli imkânı olmayan köy okullarına kitap yardımında bulunarak kütüphaneler kuran, bugüne kadar köy okullarına 30 bin kitap, 3 bin okul forması, bin tohumlu/ışıklı kalem hediye eden Okuyacak Çocuklar Derneği pandemi sürecinde de etkinliklerine ara vermedi. Dernek, dijital platformlarda alanında uzman isimlerin yer aldığı ücretsiz eğitim ve seminerler düzenleyerek ailelere ve öğrencilere destek oluyor.

DİJİTAL EĞİTİMLE DEĞİŞİM YAŞANDI

Akademisyenler, sporcular, alan uzmanlarıyla çok farklı alanlarda çok özel bilgilerin paylaşıldığı eğitimlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Okuyacak Çocuklar Derneği Başkanı Ali Murat Karabağ çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Dijital eğitime geçiş ile birlikte herkes alışkın olmadığı ve hatta hazır olmadığı bir sürece dâhil oldu. Çevrimiçi eğitim, çevrimiçi öğrenim, çevrimiçi oyun, çevrimiçi sınav gibi kavramlar daha önemli hale geldi. Bu durum farklı hazırlık süreçlerini ve ihtiyaçları beraberinde getirdi. Öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı alışılmışın dışına çıkmak zorunda kaldı. Evde yalnız başına derslerini takip etmek zorunda kalan öğrenciler, çocuklarının derslere girip girmediğini kontrol eden anne-babalar, öğrencisine çevrimiçi ulaşmaya çalışan öğretmenler, hem yüz yüze hem de çevrim içi eğitim süreçlerini planlamak zorunda kalan milli eğitim sistemimiz oldu.

Haberin Devamı

Okuyacak Çocuklar 50 konuyu 50 konukla sundu

50 KONUYU 50 KONUKLA PAYLAŞTIK

Tüm bu değişim içerisinde Okuyacak Çocuklar Derneği olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğun farkındaydık. Öğrencilerin, ebeveynlerin, öğretmenlerin dijital eğitimde yetkinliklerini arttırıcı bilgi ve becerilerin kazandırılması gerekiyordu. Okuyacak Çocuklar Derneği olarak bu amaçla dijital platformlarda ücretsiz eğitimler/seminerler vermeye başladık. Akademisyenler, sporcular, alan uzmanlarıyla çok farklı alanlarda çok özel bilgilerin paylaşıldığı eğitimlerde bugüne kadar sanat eğitimi, disleksi bireylerin eğitimi, engelli bireylerin eğitimi, eğitim programları, rehberlik ve psikolojik danışma, sınav süreçleri gibi 50 konuyu 50 konukla ücretsiz olarak paylaştık. İlerleyen günlerde faklı projelerle çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizde yer alan tüm isimlere teşekkür ediyoruz. Öğrenci ve velilerimize de ilgilerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Onların bu süreçte çalışmalarına sağladığımız katkı ve çaba bizleri de mutlu etti.”

BAKMADAN GEÇME!