Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2018 15:22

“Kentini yaşayan gazete” Hürriyet Ankara, okurlarıyla omuz omuza veriyor. WhatsApp Şehir Hattı’nın gündeme getirdiği konular, yetkilileri harekete geçiriyor. Sorunlar birer birer çözüme kavuşuyor.

Haberin Devamı

1) ZİR DERESİ’NDE ATIK SU HATTI BÜYÜTÜLÜYOR

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Okurumuzun, Zir Deresi yakınlarındaki bir mezbahadan dereye kan karıştığını fotoğraflayarak WhatsApp Şehir Hattı’nda paylaştığı ve ‘Zir Deresi kan ağlıyor’ manşetiyle gündeme getirdiğimiz çevre felaketi yankı uyandırdı. Daha önce de Zir Deresi’ne kanalizasyon karıştığını ve balık ölümlerinin yaşandığına dikkat çektiğimiz bölgeyi inceleyen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ ekipleri, şu açıklamayı yaptı:
Zir Vadisi kenarında bulunan mevcut atık su hattının büyütülmesine yönelik proje çalışmalarına başlanılarak, ihale kapsamına alınmıştır. Bölge sit alanı olduğundan Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü ile görüşmelere başlanılmıştır. İzinlerin alınması ve ihalelerin sonuçlanmasının ardından çalışmalar başlayacaktır.”

Haberin Devamı

 2) ÇÜRÜYEN AĞAÇ UZAKLAŞTIRILACAK

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Whatsapp şehir Hattı’nda ‘Dikkat her an devrilebilir!’ başlığıyla yayınlanan, Güvenpark’taki dolmuş duraklarının olduğu yerde çürüyen bir ağacın devrilme tehlikesine dikkat çeken okurumuzun paylaşımı da ses getirdi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, çürüyen ağacı inceleyerek, “Park alanı 1. derece doğal sit alanı statüsünde bulunduğundan gerekli izin prosedürleri tamamlandıktan sonra ağaç alandan uzaklaştırılacaktır” dedi.

 

3) YÜRÜYEN MERDİVENLER YENİLENECEK AŞTİ ÖNÜNDEKİ YÜRÜYEN MERDİVENLERİN ÇALIŞMAMASI

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

AŞTİ önündeki yürüyen merdivenlerin çalışmaması ile ilgili olarak okurumuzun paylaştığı fotoğrafların ardından Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerinin incelemelerinin ardından yürüyen merdivenler hakkında, “Yürüyen merdivenler ömrünü tamamladığı ve çalışması durumunda vatandaşlarımız için tehlike yaratacağından ötürü, can ve mal güvenliği açısından kapatılmıştır. Yenilenmesi için ihale programı kapsamına alınmıştır. İhale çalışması devam ediyor” denildi.

Haberin Devamı

4) SIHHİYE KÖPRÜSÜ PROGRAMA ALINDI

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Sıhhiye Köprüsü’nden beton parçaların dökülmesi hakkında okurumuzun WhatsApp Şehir Hattı’nda paylaştığı şikâyet, yetkilileri harekete geçirdi. Söz konusu yerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, yaptıkları açıklamada, “Sıhhiye Köprüsü’nde hava şartları dolayısı ile köprü yüzeyinde deformasyonlar oluşmuştur. Gerekli incelemeler yapılarak program dahilinde bakım ve onarımlar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

5) ENGELLİ YOLU YENİDEN DÜZENLENDİ

Okurlar yazıyor sorunlar çözülüyor

Bağlıca Bulvarı’nda engelliler için kaldırımlara yapılan sarı izli yolun üstüne EGO otobüs durağı yerleştirilmesine yönelik okurumuzun şikayeti de kısa sürede çözüme kavuştu. Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ekipleri, “Söz konusu durak yerinde engelli iz yolu düzenlemesi yapılmıştır” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!