Okul yerine işe gitmesinler

Güncelleme Tarihi:

Okul yerine işe gitmesinler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 02:00

Büyükşehir Meclisi, balık tezgâhlarının denetlenmesi, okul çağındaki çocukların yasadışı yollarla çalıştırılmasının önüne geçilmesi yönünde kararlar aldı.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nin, kasım ayı olağan toplantısının önceki günkü oturumunda, kentin alt ve üst yapı hizmetleri ile sosyal yaşam konularında yeni kararlar alındı. Balık tezgâhlarında satılan deniz mahsullerinin ‘yasal mevzuata göre satılıp satılmadığının denetlenmesini’ öngören Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu, oy birliğiyle kabul edildi. 

MERKEZE YÖNLENDİRİLECEK

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle okul çağındaki çocukların yasa dışı yollarla çalıştırılmalarının engellenmesi yönündeki Çocuk Hakları ve Etkinlikleri Komisyonu’nun raporu da görüşüldü. Çalışmalar yapılmasının kararlaştırıldığı Meclis’te, bu kapsamda çocukların, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne yönlendirilmelerinin sağlanması uygun görüldü.

HIZ KESİCİ KASİSLER ONARILACAK

Büyükşehir Meclisi ayrıca, Hürriyet Ankara’nın da defalarca gündeme getirdiği okul önlerindeki hız kesici kasislerle ilgili, “Okul önlerine konulan hız kesici kasislerin yıprananlarının onarılması” yönünde karar aldı.
Meclis’te oy birliğiyle alınan diğer kararlar şöyle:
- Keçiören Çiçekli Mahallesi sınırlarında bulunan Akten Sokak ile Karaelmas Sokak’ın kesiştiği yere hız kesici bariyer ile sinyalizasyon sistemi yapılması.
- Şereflikoçhisar’da İstiklal Mahallesi girişi ile Emek Mahallesi çıkışına, vatandaşın güvenliği için bariyerlerin yapılması.
- Haymana’nın su ve kanalizasyon problemlerinin acil ihtiyaçlara göre belirlenerek, ASKİ imkanları doğrultusunda yapılması.
- Engelli çocukların oyun parkı ihtiyacını karşılamak için engelli parkları yapılması.
- Büyükşehir Belediyesi’nin dev parklarından daha fazla insanın faydalanması için güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde çalışmalar yapılması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!