Oğuzlar yeniden 'ilk durak’ olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 12:49

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Etimesgut-Oğuzlar Mahallesi...

Haberin Devamı

Etimesgut-Oğuzlar Mahallesi muhtarı Sevgi Akyıldız, mahalle sakinlerinin son zamanlarda ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, “Yaklaşık bir yıl önce ilk durak Oğuzlar Mahallesi’ydi. Şimdi otobüsler Saraycık-TOKİ bölgesinden geliyor. Haliyle dolu oluyor, mahalle sakinleri bu durumdan oldukça şikâyetçi” dedi. Saraycık-TOKİ bölgesine ayrı bir hat verilmesini isteyen Akyıldız, mahalledeki sorun ve talepleri şöyle sıraladı:

SARAYCIK’A AYRI HAT VERİLSİN

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

“Ulaşım konusunda birtakım sıkıntılar yaşamaya başladık. Yaklaşık bir yıl önce ilk durak Oğuzlar Mahallesi’ydi. Şimdi otobüsler Saraycık-TOKİ bölgesinden geliyor. Haliyle dolu oluyor, mahalle sakinleri bu durumdan oldukça şikâyetçi. 632 numaralı EGO otobüsü ve 532 numaralı özel halk otobüsü dolu oluyor. Talebimiz, Saraycık-TOKİ bölgesine ayrı bir hat verilmesi ve Oğuzlar Mahallesi’nin yeniden ilk durak olması. Öte yandan, 1562’inci Cadde’de bulunan ‘53077’ ve ‘56888’ numaralı duraklar, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bir durak çünkü yakınlarında büyük bir okul var. Bu durakların üstü açık bir halde, talebimiz bir an evvel kapatılması. Kar kapıda, öğrenciler üşümesin, vatandaşlar ıslanmasın. Daha da soğuk günler gelmeden acilen durağın üstü kapatılsın.”

Haberin Devamı

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

Oğuzlar Mahallesi 1562’nci Cadde’de 53077 numaralı durakta otobüs bekleyen Büşra Doğan da yağışlı havalarda zorlandığını söyleyerek durağın üstünün kapatılmasını talep ett,.

BOŞ ARAZİLER ÇÖPLÜK OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

Haberin Devamı

“Mahallemiz yüz ölçümü olarak oldukça büyük bir mahalle, 16 bin nüfusu var fakat yaklaşık 4’te 1’inde oturumumuz var. Boş arazi sayısı oldukça fazla. Yaklaşık 10 boş arazi vardır. İnsanlar, bu arazilere çöplerini, atıklarını bırakıyor. Bütün boş arazilerimiz çöplük alanı gibi kullanılıyor bu da bizi çok üzüyor. Boş araziler çöplük olarak görülmemeli. Moloz yığınlarını bırakanlar bile oluyor. Hem görüntü hem çevre kirliliği yaratıyor. Ayrıca, güvenlik zafiyeti de oluşturuyor. Örneğin, otobüs durağına yakın olan boş araziler var ve insanlar buradan geçerken tedirgin oluyorlar. Öğrenciler ve bazı mahalle sakinlerimiz sabah hava aydınlamadan yola çıkıyor ve bu alanlardan geçmek durumunda kalıyorlar. Kısaca bir ıssızlık hâkim ve bu da bizler için hiç güvenilir olmuyor. Hem güvenlik zafiyetinin oluşmaması hem de boş alanların çöplüğe dönmemesi adına boş arazilerin bir an evvel değerlendirilmesini, gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ KARGAŞASI YAŞANIYOR

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

Oğuzlar Mahallesi’nin 1607, 1543, 1630’uncu caddelerinin kesiştiği kavşakta çok sık kaza meydana geliyor. Kazaları önlemek adına kasis çalışması yapıldı fakat kavşağın bir sinyalizasyona ihtiyacı var. Saraycık-TOKİ oturumu da başlayınca burası oldukça yoğun ve işlek bir yol haline geldi. Geçiş üstünlüğü konusunda vatandaşların kafası karışıyor ve büyük bir kargaşa yaşanıyor. Sürücüler adeta burun buruna geliyor. Bu soruna acil bir çözüm bulunmalı. Öyle bir düzenleme yapılmalı ki herkes geçiş üstünlüğünün kimde olduğunu anlayabilmeli. Öte yandan, 1573 ve 1564’üncü caddenin kesiştiği kavşakta da birçok kaza meydana gelmekte. Zamanında o bölgeye kasis talebinde bulunmuştum fakat hastane ve okul yakınında olmadığı için kasis yapılamamıştı. Geçtiğimiz günlerde de bu kavşakta çok büyük bir kaza yaşandı bu yüzden buradaki kavşağın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

OKUL YOLU KALDIRIMSIZ OLMUYOR

“Mahallemizin bir diğer sorunu ise 1543, 1562, 1606, 1607’nci caddelerimizde kaldırımın olmayışı. Özellikle, 1562’nci Cadde’de büyük bir okul var ve anaokulundan liseye kadar birçok öğrenci bu yolu kullanıyor. 1562’nci Cadde’de kaldırım bulunmadığından öğrenciler ne yazık ki ana yolun kenarından yürüyor. Arabalar hızlı seyrediyor, oldukça tehlikeli. Okul yolu, kaldırımsız olmuyor. Belediyeye kaldırım talebinde bulundum ve program dahiline alındığı söylendi. Öğrenciler yolda yürümekte zorlanıyor, kaldırım çalışmasının bir an evvel başlatılması gerekiyor.”

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

Haberin Devamı

BOŞ ARAZİLERDE SÜRÜ HALİNDELER

“Her mahallenin ortak sorunlarından biri haline gelen sokak köpeklerinin kontrolsüzce artış göstermesi. Sayının kontrolsüzce giderek artması özellikle sabah erken saatlerde işine, okuluna giden mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Boş arazilerimizin de sayısı fazla olduğundan sokak köpekleri özellikle o alanlarda sürü halinde gezebiliyorlar. Özellikle küçük çocuğu olan mahalle sakinleri bir hayli kaygılı. Sokak hayvanları toplatılmasın fakat kısırlaştırma seferberliği başlatılabilir. Sürü halinde gezmelerinin ve kontrolsüzce çoğalmalarının önüne geçilebilir.”

Oğuzlar yeniden ilk durak’ olmak istiyor

KÜLTÜREL ALANLAR ARTTIRILABİLİR

Sosyo-kültürel alanların arttırılmasına yönelik talepleri olduğunu da kaydeden muhtar Akyıldız, “Mahalle sakinleri oldukça faal ve üretken yalnız mahalle sınırlarımız içerisinde çeşitli kursların olduğu, sosyo-kültürel alanlar yok denecek kadar az. Sadece emekli konağımız var. Boş alanlarımız ve arazimiz de çok bu anlamda sosyo-kültürel alanların, kurs merkezlerinin sayısı arttırılabilir. Gençler için kütüphaneler açılabilir. Mevcut parkların içerisine çay bahçeleri yapılabilir. Çay bahçeleri Marmara’da oldukça yaygın, Ankara’mızda, bizim mahallemizde neden olmasın? Öte yandan, mahallemizin en büyük taleplerinden biri bir semt pazarına sahip olmak. Ayyıldız Mahallesi’nin sınırının başladığı noktada semt pazarı bulunuyor fakat bizim mahallemiz sınırları içerisinde değil. Ankara Batı Adliyesi’nin üst tarafında oturan mahalle sakinlerimiz yakın olması sebebiyle oradaki semt pazarını kullanabiliyor fakat Ankara Batı Adliyesi’nin aşağısında kalan mahalle sakinlerimize semt pazarı uzak kalıyor” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!