Öğrencisi, binası olmayan bölüme Yardımcı Doçent

Güncelleme Tarihi:

Öğrencisi, binası olmayan bölüme Yardımcı Doçent
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, 10 yıldır öğrenci almayan ve mevcut öğrencisi de bulunmayan, bir binası, ekipmanı, dersliği de olmayan Maliye Meslek Yüksek Okulu’na "Yardımcı Doçent alınacağı" ilanı verildi.

102 Yardımcı Doçent ilanı arasında verilen bu ilan, üniversitede, özellikle öğretim üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. 25 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan bu Yardımcı Doçent alımı ilanı "Hukuka ve mevzuata aykırı girişim" olarak değerlendirildi.

Jet hızıyla yükselme

Hürriyet’in Gazi Üniversitesi çevrelerinden aldığı bilgiye göre; söz konusu ilanlarda, geçmiş dönemlerde yardımcı doçentliğe atamada aranan ve aranması gereken "Doktora sonrası iki yıl geçmesi koşulunun dikkate alınmadığı" iddia edildi. Üstelik, bu ilanla, bazı asistanların doktora tezini savunmalarından sadece 1.5 ay sonra, yardımcı doçentlik sınavına katılarak bu akademik ünvanı da alacaklarına dikkat çekiliyor.

Deneyimsizler de atanıyor

Ayrıca, Gazi Üniversitesi’nin 17 Temmuz 2009’da ilan ettiği "öğretim elemanı alımı değerlendirme sonuçları"na göre; doktorasını tamamlamış adayların dahi 4 yıllık fakültelerde Öğretim Görevlisi kadrolarına atanmakta olduğu belirlendi. Rektörlüğün "102 Yardımcı Doçent Alımı" girişimi, kamu kaynaklarının israfı açısından da çok önemli sonuçlar yaratacak nitelikte olduğu belirtildi. Bu konuda bir grup öğretim üyesinin görüşünü içeren açıklamada, özellikle çok çarpıcı bir kadro ilanındaki keyfiyet ve hukuksuzluklar şöyle özetlendi:

Öğrenci ve derslik olmasa da keyfiyet böyle

"Yaklaşık 10 yıldır öğrenci almayan, mevcut öğrencisi bulunmayan; bir binası, ekipmanı, dersliği dahi olmayan; 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Klavuzu’nin 3A Tablosu’nda (Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan meslek yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları) yer vermediği Maliye Meslek Yüksek Okulu’na Yardım Doçent alımı ilanı verildi. Üstelik, Yüksek Okul Müdürü’nün ve bağlı bulunduğu Fakülte Dekanlığı’nın herhangi bir kadro talebi de bulunmuyor. Kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili duyarsızlık, bu kriz ortamında vatandaşın vergilerinin harcama alanlarının seçiminde aymazlık, israf ve hukuksuzluk kamu vicdanını yaralıyor. İlanda tarif edilen çalışma alanı ile ek bir hukuksuzluğa davetiye çıkarıldı. Açıklama kısmında yapılan kısıtlama ile ilan edilen kadronun ve tıpkı diğer kadro ilanlarındaki gibi adrese teslim çıktığını gösteriyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!