Öğrencilik hayaliydi gün yüzüne çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilik hayaliydi gün yüzüne çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 15:54

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, öğrencilik yıllarında kazı çalışmalarına katılmanın hayalini kurduğu Kültepe'de kazı başkanı olmanın ve tarihin kalıntılarını gün ışığına çıkarmanın gururunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Kulakoğlu, yaklaşık 25 yıldır Kültepe’deki kazılara katıldığını, Türkiye’deki birçok kazıda da görev alarak tecrübe kazandığını söyledi. 12 yıldır Kültepe’de kazı başkanı olarak görev yaptığını belirten Kulakoğlu, şunları kaydetti:

KENDİMİ ÇOK ÖZEL HİSSEDİYORUM

“Üniversiteye girdiğimizde Kültepe ve Acemhöyük kazıları bizim ana bilim kazılarımızın en önemlilerindendi. O dönem bu kazılara gitmek için hocalarımızın kapısında beklerdik. Zira herkesi kazılara götürmezlerdi. Belli kriterleri vardı. Mezun olduktan epey bir süre sonra Kültepe kazılarına geldiğimde gerçekten çok şaşırdım. İçerdiği zenginlik bakımından çok daha farklı koşullara sahipti. Diğer kazılarda kerpiç duvarı bulmak çok zorken burada bir mahalleyi açığa çıkarıyorsunuz. Koca bir bölgeyi açığa çıkarma şansına sahipsiniz. Burada kazılar yapabilmek emin olun tüm arkeologların hayalidir. Kendimi çok özel hissediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!