Öğrencilerin rengiyle Ankara

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin rengiyle Ankara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2021 00:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ANFA Genel Müdürlüğü Resim Atölyesi üniversite öğrencileriyle özel Mural-Art etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Ankara’daki çeşitli güzel sanatlar fakültelerinden 23 öğrenci, ‘Kendi Rengiyle Ankara’ sloganı ile 1071 Malazgirt Bulvarı’nın duvarlarını sanatla buluşturdu. Yaklaşık 250 metrekarelik duvarda gerçekleştirilen özel boyama çalışması 2 günde tamamlandı.

Öğrencilerin rengiyle Ankara


Gri renkteki duvara, Ankara’nın sembol ve değerlerinin yanı sıra Ankara tavşanı, Ankara kedisi, Ankara keçisi, Ankara güvercini ve diğer hayvan figürleri de resmedildi. Resim Atölyesi çalışanları ve usta öğreticiler tarafından yönlendirilen genç yetenekler böyle bir farkındalık projesinde yer aldıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Mural-Art etkinliğini ziyaret de eden ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya paylaşımında, “23 Nisan’da kent estetiğimize değer katan, çocuklara renkleri armağan eden 23 Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin rengiyle Ankara


ÖZEL ÇOCUKLAR BOYADI CAN DOSTLARA YUVA OLDU

Haberin Devamı

Öte yandan ANFA Genel Müdürlüğü Ahşap Atölyesi’nde hazırlanan kedi ve köpek kulübeleri de Özel Gazi Mucize Hayatlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklar tarafından boyandı. Renkli kulübeler sokak canları için Gölbaşı Geçici Bakımevi’ne götürüldü. Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ziyattin Kara, “Çocuklarımızın yaptığı bu çalışma inanılmaz keyif verici ve onları topluma daha yakınlaştırıcı bir çalışma olmuştur” derken merkezde eğitim gören öğrencilerden Ayşe Boz, “Sokak hayvanlarımızın kış günlerinde sıcak bir yuvaları oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!