Ödüllü piyanist sahnede

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü piyanist sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 13:53

Fransız şef Victor Aviat yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne aldı.

Haberin Devamı

Chopin ile C.Franck’in eserlerinin icra edildiği konserde, Uluslararası Liszt Ödülü sahibi piyanist Nino Gvetadze solist olarak performans sergiledi.

Ödüllü piyanist sahnede

BAŞKENT'İN TÜRKÜSÜ

CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da ise ‘Payitaht’ın Şarkısı Başkent’in Türküsü’ konseri vardı. Cumhuriyet öncesi Osmanlı Devleti’nin payitaht’ı İstanbul ile Cumhuriyet dönemi başkent Ankara’nın geleneksel müziğinin ve halk oyunlarının harmanlandığı gecede, geleneksel Türk müziğinin günümüz temsilcilerinden Ahmet Özhan ile Türk halk müziğinin usta sanatçılarından Gülşen Kutlu sanatseverlere müzikle dolu bir gece yaşattı. Konseri, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu şefi Necmi Kıran yönetti.

Haberin Devamı

Ödüllü piyanist sahnede

EL YAZMASI ESERLER İCRA EDİLDİ

Ankara Resim ve Heykel Müzesi, ‘17. Yüzyıl El Yazması Haza Mecmua-i Saz-ü Söz’den Eserler’ konserine ev sahipliği yaptı. Ruh Efza Türk Müziği Topluluğu’nun gerçekleştirdiği konserde Enderûn-u Hümâyun’da icra edilen Türk müziğinin çeşitli formlarını içeren saz ve söz müziğine ait eserler, 17’nci yüzyılda yazılan kitaptaki kadim ezgilerle seyirciyle buluştu.

Ödüllü piyanist sahnede

CAZ GECESİ

İtalyan müzik grubu Glauco Venier Nuovo Quartet, CerModern’de sahne aldı. Piyanoda Glauco Venier’e, trompette Mirko Cisilino, kontrbasta Alessio Zoratto ve bateride Marco D’Orlando’nun eşlik ettiği konserde dinleyicilere caz müziğin seçkin eserleri sunuldu.

ÜÇ BÖLÜMLÜK MODERN DANS

Büyük Tiyatro ise üç bölümden oluşan ‘Elektronika’ isimli dans gösterisine ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye konan eser, büyük beğeni topladı.

BASKININ SEMBOLİK İFADESİ

Haberin Devamı

‘Holden’in Külkedileri’ adlı tiyatro oyunu ise Oda Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluştu. Gündelik yaşam zorluklarının yarattığı baskı nedeniyle ruhunda yaşadığı acıları, zihninde yarattığı karakterlere oyun oynayarak ifade etmeye çalışan kadınların ve genel olarak insanoğlunun toplum içinde karşılaştığı zorlukları sembolik fotoğraflar, şarkı, dans ve göndermelerle anlatan oyun, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Bartın’daki maden kazası nedeniyle festival kapsamında bugün gerçekleşmesi planlanan tüm konserler, tiyatro, opera ve sahne performansları iptal edildi. Sadece panel, söyleşiler, devam eden sergiler, çocuk etkinlikleri ve Sema mukabelesi gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!