Ödül töreninde mesleki dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Ödül töreninde mesleki dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 00:00

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen törende, haber kameramanları gazeteci meslektaşlarına destek verdi.

Efes Pilsen’in kültür ve sanata yaptığı büyük katkılar çerçevesinde, 22 Mart Salı günü Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirilen törende konuşan Dernek Başkanı Hüseyin Çözen sözlerine son zamanlarda yaşanan gazeteci tutuklanmalarına duydukları üzüntüyü dile getirerek başladı. Tüm meslektaşları adına, “Yıpranma Haklarının” geri verilmesini talep eden, Çözen, aynı zamanda gazetecilerin de özgür bir ortamda işlerini yapabilmelerini ve haklarının geri verilmesini istedi.

Birincilik ödülü Balıkçıoğlu’nun

En İyi Haber Görüntüsü dalında bu yılın birincilik ödülü Fox TV’den Akif Balıkçıoğlu’nun oldu. İkincilik ödülünü Show TV’den İbrahim Kördemirci, üçüncülük ödülünü ise DHA’dan Bayram Bulut aldı.

Serbest Görüntü kategorisinde CNN Türk’ten Serdar Ekeyilmaz, Spor Görüntü kategorisinde DEHA TV’den Lütfi Koçak ise ödül alan diğer isimlerden oldu.

Ayrıca Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu kararıyla bu yılın Onur Ödülleri de sahipleriyle buluştu. “Fatih Çotur Onur Ödülü” Kanal D haber kameramanı İsmail Özmeral’e, “Salih Peker Onur Ödülü” Samanyolu TV haber kameramanı Orhan Çelebi’ye, “Melih Uzunyol Onur Ödülü” TRT Haber kameramanı Yahya Mehmet Alan’a verildi.
Jürinin Serbest kategoride özel seçeneği ise bir TRT kameramanı oldu. İngiltere Kraliçesi’ni konu alan haberiyle İ. Hakkı Dostoğlu Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!