Objektiflerde mutluluk var

Güncelleme Tarihi:

Objektiflerde mutluluk var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 13:46

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği(AFSAD), ‘Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi’ ile mülteci çocuklara fotoğraf çekmeyi öğretiyor. AFSAD Başkanı Cengiz Oğuz Gümrükcü, “Hem oyun oynuyoruz hem de çocukların fotoğrafı öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kurulan fotoğraf derneklerinden birisi olan Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği(AFSAD), başkentte yaşayan mülteci ailelerin çocukları için parklarda fotoğraf dersleri veriyor. ‘Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi’ ismiyle verilen eğitimlerin Çankaya’dan sonraki ikinci adresi Mamak Mutlu Mahallesi oldu. Buradaki atölye çalışmasına 60’a yakın çocuk katıldı. AFSAD Başkanı Cengiz Oğuz Gümrükcü, atölye çalışmalarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Objektiflerde mutluluk var

AİLELERİ KAPI KAPI GEZDİK

“Atölyenin ikinci çalışma bölgesi Mamak Mutlu Mahallesi oldu. Buradan önce de Çankaya Bademlidere’de çalışma gerçekleştirdik. Çalışmalarda hem oyun oynuyoruz hem de çocukların fotoğrafı öğrenmelerini sağlıyoruz. Çocukların eğitime katılması için aileleri ziyaret ettik. Kapı kapı aileleri ziyaret ettik. Atölyenin içeriği hakkında bilgiler verdik ve aileler de çocuklarını eğitimlere göndermeye başladı.

Haberin Devamı

Objektiflerde mutluluk var

BAĞIŞLANAN MAKİNELERLE ÇEKİM

Atölyede kullanılan fotoğraf makineleri, derneğimizin üyeleri ve fotoğraf gönüllülerinden talep ettik. Sağ olsunlar derneğe bağışladılar. Nazmi Alacadağlı hocamız engelli çocuklarla bu tarz çalışmalar yapıyor. Bize de destek olmak için elinde olan makineleri kullanmamız için verdi. Şu an 15 fotoğraf makinesi var. Eminim üyelerimiz ve fotoğraf gönüllülerinden makineler gelmeye devam edecektir. Üyelerimizden hafıza kartı da geliyor.” 

Objektiflerde mutluluk var

SERGİ AÇILACAK

Atölye çalışmaları bittiği zaman mülteci çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Başkent Kültür Yolu Festivali’nde görücüye çıkacak. Sergiye çocukların aileleri ve arkadaşları da davet edilecek.

BAKMADAN GEÇME!