O şimdi madalya avcısı

Güncelleme Tarihi:

O şimdi madalya avcısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 01:17

Down sendromlu olarak dünyaya geldiğinde doktorların “Yaşamayacak” dedikleri milli yüzücü 25 yaşındaki Hasan Gökhan Kotan, özel sporcular kategorisinde aldığı şampiyonluklarına rekorlar eklemeyi ve Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Özel Sporcular kategorisinde, 2009-2013 yıllarında, 5 Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa Down Sendromlular Yüzme Yarışması'nda bir altın madalyası bulunan Kotan, ay sonunda Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye Yüzme Şampiyonası, İtalya'da yapılacak Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası, İstanbul Boğazı yarışları ve 2016'da Rio'da yapılacak Yaz Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlanıyor.
Yaklaşık 10 yıldır yüzen Gökhan Kotan, “Şampiyon olunca kendimi daha iyi hissediyorum. Çünkü birinci ve başarılı olmam gerekiyor. Bundan sonra da başarılarıma yenilerini ekleyeceğim. İstanbul Boğazı’nda yüzeceğim, orada ve her yerde başarılarımı göstereceğim. Rekortmen olmak, rekorları kırmak, devlet büyüklerini de sevindirmek istiyorum” dedi.
Baba Cevdet Kotan da, yönetmelikte yer almadığından dolayı Gökhan’a madalya dışında devlet tarafından bir ödül verilmediğini belirterek, “Portekiz'e giderken federasyon sadece çocukların masrafını karşılıyordu. Annesini ve hocasını kredi çekerek, gönderdim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!