Notre Dame’ın kamburu ADOB ile bale sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Notre Dame’ın kamburu ADOB ile bale sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 00:00

Victor Hugo’nun Notre Dame Katedrali’nden yola çıkarak kaleme aldığı Notre Dame’ın Kamburu, bale sahnesinde. Eser, 24 Mart’ta yapılacak prömiyerle Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

ANKARA Devlet Opera ve Balesi’nin hazırladığı Notre Dame’ın Kamburu balesi, 24 Mart’ta yapılacak prömiyerle sanatseverlerle buluşuyor.
Eserin koreografi ve librettosunu ADOB Başkoreografı Armağan Davran ile ADOB Başöğretmeni Volkan Ersoy hazırlıyor. Davran ve Ersoy’un seyirciyi beklenmedik bir sonla buluşturmayı hedefleyerek hazırladıkları eserin finali, dağcılık federasyonunun verdiği destekle gerçekleşiyor.

Uçan Türk

Zangoç Quasimodo’yu canlandıran bale sanatçısı Serhat Güdül, özel plastik makyajla ve üç saat süren bir çalışma ile çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Türkiye’ye bale alanında ilk altın madalyayı kazandıran Güdül, “Uçan Türk” olarak biliniyor.
Kendi bestelerinin yanı sıra Cesare Pugni’nin müziğini yeniden düzenleyen Bujor Hoinic’in orkestrayı da yönettiği eserde, dekor tasarımı Adnan Öngün’e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na, ışık düzeni Fuat Gök’e ait.
Quasimodo rolünde Serhat Güdül, Burak Kayıhan, Serhat Elifer; Esmeralda rolünde Sanem Ergüler, Almula Ersoy, Özge Başaran; Yüzbaşı Phebous rolünde Oliver Spence, Kuzey Kıyıcan, Eren Keleş; Şair Gringoire rolünde Cankat Özer, Eren Keleş, Emre Güler; Fleur de Lyns rolünde Elif Aktar, Özge Başaran, Mine Örsçekiç; Clopin rolünde Hakan Odabaşı, Emre Güler; Rahip Frollo rolünde Ertuğrul Bolat ve Tarkan Serengül dönüşümlü olarak seyirci karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!