NİHAT GENÇLER’İ DE YAKTI

Güncelleme Tarihi:

NİHAT GENÇLER’İ DE YAKTI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 02:29

Beşiktaşlı futbolcunun UEFA’dan gelecek gelire haciz koydurması, alacaklı olan Başkent ekibini de zora soktu.

Haberin Devamı

Kırmızı-siyahlılar, Mustafa Pektemek’i siyah-beyazlılara 4 milyon Euro’ya verdi. Bu paranın, 3 milyon Euro’sunu alan Gençlerbirliği’nin, kalan 1 milyon Euro için başına gelmedik kalmadı. 300 bin euro için çek verilirken, 500 bin Euro şu ana kadar ödenmedi.

Gençlerbirliği’nin, Mustafa Pektemek transferinde Beşiktaş’tan 500 bin Euro alacağının olduğu, yaptığı girişim sonucu, siyah-beyazlı ekibin başını ağrıtan eski oyuncusu Nihat Kahveci’nin, Başkent temsilcisini de yaktığı ortaya çıktı.
İspanya’daki futbol kariyerinin ardından, yeniden yetiştiği Beşiktaş’a dönen Nihat, sezon bitiminde futbolu bıraktığını açıklamış, siyah-beyazlılardan alacağı olan 1.7 milyon Euro için de UEFA’dan kulübe gelecek gelire haciz koydurmuştu. Beşiktaş, mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansının karşılığı olarak 2.8 milyon Euro almaya hak kazanmıştı.
Geride kalan sezonun başında Mustafa Pektemek’i, Beşiktaş’a 4 milyon Euro bedelle satan Gençlerbirliği, bu paranın 3 milyon Euro’sunu tahsil ederken, kalan 1 milyon Euro için beklemek ve uğraşmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ARACILIK NEDENİYLE 200 BİN EURO

1 milyon Euro’luk bölümün ödenmesi için zaman zaman temaslarda bulunan Gençlerbirliği cephesi, Sedat Yeşilkaya’nın Konyaspor’dan Gençlerbirliği’ne transfer olurken, Beşiktaş’lı bir yöneticinin aracı olması sonrasında yapılan anlaşma gereği, 200 bin Euro’dan feragat etmek zorunda kaldı. 300 bin Euro için de çek aldı. Kalan 500 bin Euro için de beklemeye geçti.

İKİLİ DOSTLUKLAR BOZULMASIN DİYE

Beşiktaş’ın içine düştüğü çıkmazda, ikili dostlukların bozulmamasına özen gösteren ve o dönemki Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, Futbol Federasyonu Başkanı olması nedeniyle, federasyon ilişkilerinde sıkıntı çekmek istemeyen kırmızı-siyahlılar, UEFA’dan, Beşiktaş’a geleceği söyleyen 2.8 milyon Euro’yu duyunca ümitlendi.

HEVESLERİ KURSAĞINDA KALDI

Ancak, Nihat Kahveci’nin eski kulübünün gelirlerine haciz koydurduğu haberi, kırmızı-siyahlıların da hevesini kursağında bıraktı. Beştepe kurmayları, kendi aralarında yaptıkları görüşmede, hukuki işlem başlatmaları halinde, haciz ve icrada sıranın kendilerine çok uzun süre sonra geleceğini hem de iki kulüp arasındaki dostluğun zedeleneceğini düşünerek, geri adım attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!