Müziğin yeni Koray Avcı’sı metrodan çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Müziğin yeni Koray Avcı’sı metrodan çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 09:43

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'da metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılar için uygulanan yasağın kaldırıldığını açıkladı. Ünlü müzisyen Koray Avcı da adını Ankara Metrosu’nda şarkı söyleyerek duyurmuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılara uygulanan yasağın kaldırıldığını belirterek, "Vatandaşımız, nasıl mutlu oluyorsa kulağına hoş gelen müzikleri dinlemekten de keyif alıyorsa biz de bunun önünü açmalıyız" dedi. Tuna, amatör sanatçıların birçok ülke ve şehirde metro istasyonlarında serbestçe müzik yapabildiğini söyledi. Amatör sanatçıların metroda müzik yapamaması nedeniyle vatandaşlardan fazlaca şikayet aldıklarını belirten Tuna, yasağın kaldırılmasına ilişkin şunları söyledi:
"Belediye, halk için çalışır. Vatandaş neyi istiyorsa o. Ama bu işin istismar edilmesi, rahatsızlıklara da sebep olmaması için elimizden geleni yapmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Bir düzen ve intizam içinde halkımızın yüzünde bir tebessüm oluşturulabilirse ne mutlu bizlere."

Haberin Devamı

PARA TOPLANMAYACAK

Başkan Tuna, rahatsızlıklara sebep olmamak şartıyla metroda amatör sanatçıların müzik yapabileceğine, İstanbul'da bu tür uygulamaların vapurlarda, metro istasyonlarında ve vagonlarda görüldüğüne işaret ederek, sanatı ve sanatçıyı desteklemenin milli bir görev olduğunu vurguladı. Metro vagonlarında müzik yapanların para toplamasının yasak olacağının altını çizen Tuna, şu değerlendirmede bulundu:
"Sadece sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Belediye olarak onlara bu imkanı sağlıyoruz. Bunun bir gelir kapısı değil, sanatı destekleyici uygulama olmasını istiyoruz. Sanatçıların gerekli izinleri Büyükşehir Belediyesi’nden alması gerekiyor.”

BİR VİDEO İLE HERKES TANIDI

Çıkardığı albüm ve single çalışmaları ile son dönemde adından söz ettiren, konserlerinde binlerce müzikseveri bir araya ünlü müzisyen Koray Avcı, Ankara Metrosu’nda ünlenmişti. 2012 yılında Koray Avcı’nın metro vagonunda seslendirdiği Volkan Konak’a ait ‘Göklerde Kartal Gibiydim’ adlı parçanın videosu YouTube’da yayınlanmış, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmıştı. O dönem Hürriyet Ankara’ya konuşan Avcı, müziğine karşı oluşan ilginin mutluluğunu yaşadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!