Müzakere talebi

Güncelleme Tarihi:

Müzakere talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 17:20

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘çevre ve görüntü kirliliği’ gerekçe gösterilerek Hurdacılar Sitesi’nin boşaltılmasını istedi. Kendileri için yer gösterilmesini talep eden esnaf, hurdaların taşınması için de gereken sürenin verilmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Hurdacılar Sitesi esnafı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca gönderilen tebligatla, kısa süre içerisinde malzemelerin kaldırılıp alanın boşatılmasının istendiğini dile getirdi. Karara itiraz eden esnaf, planlı bir sürecin başlatılmasını bekliyor.

Müzakere talebi

HER ŞEY GERİ DÖNÜŞÜME GİDİYOR

Belirsizlik nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiğini aktaran Hurdacılar Sitesi esnafı şunları söyledi: “30 yıla yakındır buradayız. Ekonomiye de çok büyük faydamız var. Hurdacı esnafı olarak ekonominin can suyuyuz. Buradaki tüm malzemeler geri dönüşüm malzemesi, her şey geri dönüşüme gidiyor. Bir çivi dahi boşa gitmiyor. Bir kısmı ikinci el olarak satılıyor, geri kalanı da geri dönüşüme gidiyor. Buradaki malzemelerin kısa bir sürede kalkması mümkün değil. Bize süre tanınması ve yer gösterilmesi lazım. Eksik varsa da eksiklikleri tamamlama yoluna gidilmeli.”

Haberin Devamı

Müzakere talebi

20 BİN TIR’A YAKIN MALZEME VAR

Esnafın mağdur edilmesi halinde süreci yargıya taşıyacaklarını söyleyen Avukat Ali Erdem Gündoğan, gerekçe olarak gösterilen çevre ve görüntü kirliliğinin Hurdacılar Sitesi’nde rastlanmadığını ve bölgede kimyasal hiçbir atığın bulunmadığını öne sürdü. Gündoğan, şöyle konuştu:
“Esnaf, gelen tebligatla birlikte son derece tedirgin, panik havasında. Üstelik esnafa buranın boşaltılması halinde yer de gösterilmiyor. Ayrıca bu yerler esnafın tapulu yeri, kamulaştırma yapılmadan imar planında yeşil alan olarak gösterilmiş. Kara kara düşünmekteler. Bu malzemelerin buradan anında kaldırılması mümkün değil, yaklaşık 20 bin TIR’a yakın malzeme var. Hurdacılar Sitesi esnafı, çevre kirliliği konusuna son derece hassas yaklaşıyor. Özellikle dikkat ediyorlar. Burada kimyasal bir atık veya toprağa doğrudan zarar veren bir şey bulunmamakta.”

Haberin Devamı

Müzakere talebi

‘İKİ YIL SÜRE TANINSIN’

“Esnafın talebi belli, sürecin şeffaf yönetilmesini, kendileriyle sürekli görüşülmesini, hurdalar kesin kaldırılacaksa da makul bir süre tanınmasını istiyor. Bu da iki yıldan aşağı bir süre olmamalı. Alan boşaltılacaksa da kendilerine kesinlikle bir yer tahsis edilmesini talep ediyorlar. Yine aynı şekilde bir diğer seçenek olarak da eksikliklerin kendilerine bildirilmesini ve buna yönelik gerekli çalışmaların başlamasını talep ediyorlar.”

BAKMADAN GEÇME!