Mutfakta hijyen sorunu

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta hijyen sorunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Aralarında Ankara’nın da bulunduğu beş ilde yapılan araştırma sonucunda okul kantininde çalışanların yüzde 73’ünün, restoran personelinin ise yüzde 64’ünün gıda güvenliği ve hijyeni hakkında herhangi bir eğitimi bulunmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AB destekli “Restoran ve Okul Kantinlerinde Gıda Güvenliği Farkındalığı (Safe-Rest) Projesi” kapsamında 268 işletmede araştırma yapıldı.
Araştırma sonuçlarına ilişkin bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Meryem Kaya, proje eğitim ihtiyaç ve konularının tespiti için Ankara, Bolu, Denizli, Konya ve Uşak’ta toplam 268 işletmede 617 kişiye anket uygulandığını anlattı.
Restoran ve okul kantinlerinde çok çeşitli meslek gruplarının istihdam edildiğini ancak vasıfsız grupların oluşturduğu kişilerin oranının yaklaşık yüzde 60 olduğunu kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kantin, kıraathane ve çay ocaklarındaki personelin yüzde 50’si, restoranlardakilerin ise yaklaşık yüzde 35’i bu işletmelerde 5 yıldan daha az süredir çalışıyor. Restoran ve okul kantinlerinde çalışanların büyük kısmı ilköğretim mezunu. Üniversite mezunlarının oranı yüzde 12-15 arasında değişiyor. Okul kantini çalışanlarının yaklaşık yüzde 73’ünün, restoran çalışanlarının ise yaklaşık yüzde 64’ünün gıda güvenliği ve hijyeni konusunda herhangi bir eğitimi yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!