Musiki Muallim Mektebi’nden üniversiteye geçiş imkânı

Güncelleme Tarihi:

Musiki Muallim Mektebi’nden üniversiteye geçiş imkânı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 15:11

Musiki Muallim Mektebi’nde müzik eğitimi alan öğrenciler, Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında doğrudan üniversiteye geçiş yapabilecek.

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, projenin eylül ayı ile birlikte başlamasını planladıklarını belirtti. Düğmeci, Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokolle, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) barajı geçmeleri halinde tekrar yetenek sınavına tabi tutulmadan doğrudan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne geçiş yapabileceklerini belirtti. Düğmeci konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

Musiki Muallim Mektebi’nden üniversiteye geçiş imkânı

Mehmet Düğmeci

BİR YIL MÜZİK EĞİTİMİ

“Eylül ayında duyuruya çıkacağız. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi hocaları, başvuru yapan öğrencileri yetenek taramasına tutacak. Sonrasında öğrenciler, hocaların uygun gördüğü ve yeteneklerine göre yönlendirdikleri alanlarda bir yıl boyunca müzik eğitimi alacaklar. Öğrenciler istemeleri halinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde müzik eğitimlerine devam edebilecekler. Tabi bunun için üniversite sınavında barajı geçmeleri gerekiyor. Musiki Muallim Mektebi’nin üniversitenin hazırlık sınıfı gibi olacağını söyleyebiliriz. Buranın fonksiyonu açısından önemli bir değer katacak. Burayı tüm sanatçı ve sanatseverlere açıyoruz. Ankara için, Türkiye için önemli bir sanat merkezi olsun istiyoruz.”

Haberin Devamı

MÜZİK MÜZESİ AÇILACAK

Musiki Muallim Mektebi’nde hemen hemen tüm enstrümanların eğitiminin verildiğini belirten Düğmeci, “Burası bir sanat yuvası. Müzik ve sahne sanatlarının hemen hepsine yer vermek istiyoruz. Enstrüman eğitimlerinin yanı sıra çocuk ve yetişkin tiyatro kursları, korolarımız, halk dansı eğitimlerimiz var. Ana hedefimiz gençler. Başarmak isteyen, daha çok çalışmak isteyen ve akademik kariyer peşinde olan gençler için kütüphaneler yaptık. Yıl içinde edebiyat festivali, yazar söyleşileri gibi pek çok etkinlikle sanatçıları ve sanatseverleri burada ağırlıyoruz. Özel tiyatro gruplarına, üniversitelere, sanat topluluklarına ücretsiz olarak mekân tahsis ediyoruz. Burada provalar yapıp, temsiller sahneye koyabiliyorlar. Ayrıca yakın bir zamanda ‘Müzik Müzesi’ni de burada hizmete sunacağız. Müzede Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın bağışladığı enstrüman koleksiyonundan nadide eserler sergilenecek. Can’ın dünyanın farklı bölgelerinden topladığı 300’e yakın enstrümanın bir kısmı, burada sergilenecek” dedi.

Haberin Devamı

TERAPİ GİBİ GELİYOR

Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi’nin 21 kütüphane ve 19 aile merkezinde başta gençler ve çocuklar olmak üzere 7’den 70’e herkesin sanatla buluşması için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Merkezlerimiz daha çok hobi amaçlı ama meslek edindirme kursları da var. 7’den 70’e vatandaşların bilinçlenmesi, zihinsel gelişiminin artması anlamında destek veriyoruz.
‘Herkesin bir ailesi var, burası da ortak aileniz’ diyoruz. Toplumsal düzene katkı sağlıyoruz burası insanlara terapi gibi geliyor. Aile merkezlerinde 116 ayrı branşta eğitimler veriyoruz. Özellikle ‘İşaret dili eğitimi’, sosyal medya için ‘Dijital alışveriş eğitimi’ gibi yenilikçi sınıflarımızın yanı sıra her merkezde engelliler için sınıflarımız bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı engellilere yönelik olarak belli yaşa kadar eğitim veriyor. Eğitim sürecinden sonra aileler yalnız kalıyor. Biz engelli sınıflarımızla ailelere yardımcı olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

KURSİYERLERDEN KONSER

Musiki Muallim Mektebi’nden üniversiteye geçiş imkânı

Öte yandan Musiki Muallim Mektebi kursiyerleri, “Bir Enstrüman Bin Yetenek” müzik resitali ile hünerlerini sergiledi. Konserde gitar, ney, keman, piyano kurslarında eğitim alan kursiyerler hem çaldı hem söyledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de gençlerin resitalini en ön sıradan izledi. Program sonunda gençlere hitap eden Başkan Köse, “Musiki Muallim Mektebi’mizde açtığımız kurslardan böyle güzel gençlerimizin yararlanması bizi mutlu ediyor. Her insan bir enstrüman çalabilmeli aslında müzik insan hayatına pozitif katkı sunuyor” dedi.

Musiki Muallim Mektebi’nden üniversiteye geçiş imkânı

Haberin Devamı

 Eylül ayında açılması planlanan Musiki Muallim Mektebi’ndeki Müzik Müzesi’nde Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın dünyanın farklı bölgelerinden topladığı koleksiyonundan enstrümanlar sergilenecek.

BAKMADAN GEÇME!