Müjde paylaşımına engellilerden tepki

Güncelleme Tarihi:

Müjde paylaşımına engellilerden tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 16:52

Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın’ın, toplu taşıma araçlarında engelli rampası zorunluluğuyla ilgili kararın ertelenmesi konusunda önceki gün sosyal medya üzerinden yaptığı “Esnaflarımıza müjdeler olsun. Engelli rampasıyla ilgili mecburiyet yoğun uğraşlarımız sonucu 2 yıl ertelenerek uzatılmıştır” paylaşımı büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Müjde paylaşımına engellilerden tepki

Hem engelli dernekleri hem de vatandaşlar tarafından eleştirilen Yalçın aleyhinde imza kampanyası da başlatıldı. Hürriyet Ankara’nın ulaştığı Yalçın, “Hepimiz de birer engelli adayıyız. Yanlış anlaşıldık, kimin kalbini kırdıysak özür dileriz” dedi. Yalçın, şunları söyledi:

DERME ÇATMA DÜZENEKLE ÇALIŞACAKTIK

“Buradaki talebimiz kesinlikle iptal değil; teknik altyapının yeterli olmadığından dolayı engelli kardeşlerimizin maruz kalacağı tahribatın önüne geçmekti. Şu anda engelli rampası üretilen doğru düzgün araç ve firma yok. Bu yasa uygulanmaya kalksaydı biz sanayide derme çatma düzeneklerle bu işi götürmeye çalışacaktık. Diyelim ki biz bu derme çatma düzeneklerle başladık; yarın bir engelli vatandaşımız inip binerken düşse bunu hangi vicdan kabul eder, burnu kanasa hangi vicdan kabul eder.

ALTYAPI OLUŞUNCA BU HİZMETİ BİZ DE İSTERİZ

Burada engelli kardeşlerimiz için de uğraştık. Hiçbir altyapı çalışması yok. Dolmuşlar küçük, ana caddede durduğu zaman trafik tıkanır, 10 dakika sürer bir engelli kardeşimizi araca almak ve emniyetini sağlamak. Araçtaki bir kişi ‘senin yüzünden geç kaldık’ derse o engelli kardeşimin düşeceği durumu düşünebiliyor musunuz? Bu altyapı çalışmaları bitene kadar bunun ertelenmesi istedik. Teknik altyapı oluştuğunda bu hizmeti vermeyi elbette bizler de isteriz. Onlar bizim baştacımız. Çözüm; bu 2 yıllık süreçte bu işlere uygun orijinal sıfır araç üretimidir. Aynı zamanda altyapının da oluşması lazım. Dolmuşlarda indirme-bindirme yeri yok. Kalkış noktalarının da düzenlenmesi lazım.”

BAKMADAN GEÇME!