Muhtarlıktan Meclis’e

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlıktan Meclis’e
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 09:34

Etimesgut’un Yeni Bağlıca Mahallesi’nde üç yıl önce ara seçimde muhtar seçilen Remziye Dilek Tuç Aktaş, yerel seçimlerde yeniden aday olduğu muhtarlık seçimlerini kazandı. Aynı zamanda CHP Etimesgut Belediye Meclis üyesi adayı olan Aktaş, partisinin aldığı oylar sonucunda belediye meclisine de girmeye hak kazandı. Tercihini belediye meclis üyeliğinden yana kullanacağını ve muhtarlığı bırakacağını söyleyen Aktaş, “Mahallemi iyi tanıyorum, belediye meclis üyeliği ile buraya yönelik çalışmalar yapmayı sürdüreceğim. İki duyguyu bir arada yaşıyorum, içimde hem sevinç hem de hüzün var” dedi.

Haberin Devamı

Aktaş, özetle şunları söyledi:

BİR SEÇİM YAPMAK DURUMUNDAYDIM

Muhtarlıktan Meclis’e

“Muhtarlık yaptığım süreçte vatandaşlara hizmet etmeyi, iletişim kurmayı, hayatlarına dokunmayı çok sevdim. Zaten 10 yıl önce yani muhtar seçilmeden evvel de siyasetin içerisindeydim. Sonrasında neden ‘yerel yönetimlerin iyice içerisinde olmayayım, neden bu sürecin içerisinde var olmayayım’ diye düşündüm ve bu sürece dahil olarak Etimesgut Belediye Meclis Üyesi seçildim. Kadınların siyasete girmesi, güçlendirilmesi ve toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak adına siyasetin içerisinde olmayı çok istedim. Tabii yerel seçimlerde, muhtarlık için de yarıştım. Üç yıllık muhtarlık hizmetimde insanların bana ne kadar güvendiğini görmek istedim. Dört aday içerisinde muhtarlığı yeniden kazandım fakat belediye meclis üyeliği de gelince bir seçim yapmak durumundaydım. Dolayısıyla muhtarlığı bırakıp, belediye meclis üyesi olmaya karar verdim. Mahallemi iyi tanıyorum, belediye meclis üyeliği ile buraya yönelik çalışmalar yapmayı sürdüreceğim. İki duyguyu bir arada yaşıyorum, içimde hem sevinç hem de hüzün var.

Haberin Devamı

ETİMESGUT HALKI DEĞİŞİMİ TALEP ETTİ

Aklımda hem başkentimize hem de ilçeme özel fikir ve projelerim var. İnsanların hayatlarına dokunarak, onların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik çalışmalar yürüteceğim. Saygı, adalet, ahlak, samimiyet ve topluma örnek olma çabası ise her zaman ilkem olacak. İlçemde kadınlara yönelik daha fazla çalışmaların hayata geçirilmesini çok istiyorum. Örneğin, kadın kooperatifleri olabilir. Bir diğer konu ilçemiz park bakımından zengin fakat daha işlevsel parklara ihtiyacımız var. Bu çalışma ve fikirleri zamanla daha da geliştirip çoğaltacağız. Etimesgut halkı değişimi talep etti. Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu’nun ilçemize kazandıracağı çok şey olduğunu ve beklentileri fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!