Muhtardan direkt çağrı

Güncelleme Tarihi:

Muhtardan direkt çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 13:10

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Etimesgut Yeni Bağlıca Mahallesi...

Haberin Devamı

Etimesgut-Yeni Bağlıca Mahallesi muhtarı Remziye Dilek Tuç Aktaş, mahalle olarak en büyük sınavlarını ‘ulaşım’da verdiklerini söylüyor. “Ulaşımda yaşadığımız ‘alternatifsizliğin’ giderilmesini istiyoruz” diyen Aktaş, mahallelerinde durakların üstünün açık olmasından dolayı da dert yanıyor. Muhtar Aktaş, sorun ve taleplerini şöyle sıralıyor:

METRO YAPILMASINI BEKLİYORUZ

“Yeni bir mahalleyiz. Bağlıca’nın nüfusu 40 bine yaklaşınca ikiye ayrıldık. Yeni Bağlıca Mahallesi olarak 22 bin nüfusa sahibiz. Mahallede daha çok genç kesim yer alıyor, çalışan kesim de çoğunlukta. Dolayısıyla mesaiye gidenler ve diğer mahalle sakinlerinin en temel sorunu ulaşım. Metroya giden ringlerimiz var. EGO otobüsü, şehir merkezine gitmiyor bu anlamda alternatifimiz yok. Etimesgut dolmuşu da ilçeyi bir saate yakın dolanıp öyle şehir merkezine gidiyor. Bu anlamda mahallemizdeki ulaşım sıkıntısının çözümü metro. Tüm mahalle sakinleri metroyu sabırsızlıkla bekliyor.”

Haberin Devamı

Muhtardan direkt çağrı

KAPALI DURAKLAR İSTİYORUZ

“Mahallemizde neredeyse hiç üstü kapalı durağımız yok. İnsanlar kışın soğukta otobüs beklerken zor durumda kalabilir. Aynı şekilde yaşlılar ayakta kalmaktan ötürü şikâyetçi. Bizim için olmazsa olmazımız üstü kapalı duraklar. En azından işlek caddelere yapılabilir. Bu sorunumuz en kısa zamanda, özellikle havalar daha da soğumadan bir an evvel çözüme kavuşmalı.”

Muhtardan direkt çağrı

ZİRVE’YE SİNYALİZASYON ŞART

“Yeni Bağlıca Mahallesi, Zirve Caddesi’nde yol üzerinde bir göbek bulunuyor ve yine göbeğin orada herhangi bir sinyalizasyon bulunmadığı için sürekli kaza meydana geliyor. Zamanında Zirve Caddesi’ne de bir otobüs ringi konulmuştu fakat o yol üzerinde kazalar meydana geldiği için kaldırıldı. Zirve Caddesi üzerinde bulunan göbeğin oraya trafik lambası konulması gerekiyor. Cadde üzerindeki aydınlatma da yetersiz. Yol üzerinde bazı alanlarda kaldırım da bulunmuyor. Mahalle sakinleri bir yerden bir yere giderken zorlanıyor.”

Haberin Devamı

Muhtardan direkt çağrı

İLKOKUL EKSİĞİMİZ BULUNUYOR

“Yeni Bağlıca Mahallesi olarak ayrıldık. Dolayısıyla bazı kazanımların yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor buranın bir ilkokulu yok. Diğer Bağlıca’da okul bulunuyor fakat bizim ilkokul eksiğimiz var. Aileler mecburen çocuklarını diğer mahalledeki okullara götürmek durumunda kalıyor. Özellerde sıkıntı yok fakat mahallemize bir devlet ilkokulu kazandırılabilir.”

ESTETİK DOKUNUŞLAR YAPILABİLİR

“Bağlıca Mahallesi, peyzaj ve düzenlemeler bakımından oldukça şirin bir mahalle yalnız kent estetiği adına yine bazı dokunuşlarla daha güzel hale getirilebilir. Özellikle refüj aralarına çiçekler ekilebilir, görsel ışıklandırmalar yapılabilir. Maliyeti olduğu için mevsimlik çiçeklerin olmasına da gerek yok en basiti gül dikilebilir çünkü mevsimi geldiğinde gerekli bakımlar yapıldığında kendiliğinden açıyor.”

BAKMADAN GEÇME!